Λεωφορεία Ι.Χ σε ΠΑΕ και ΚΑΕ

Η πρόσφατη αναβάθμιση της Β’ Εθνικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος σε Football League, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την αύξηση των Ποδοσφαιρικών Α.Ε. που δικαιούνται την ταξινόμηση Λεωφορείου Ιδιωτικής Χρήσης.

Την παραμονή των Χριστουγέννων το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιό του (ΑΔΑ: Ψ4Μ7465ΧΘΞ-ΚΚΥ) διευκρίνισε ότι μετά από την αναδιάρθρωση που έφερε ο Ν. 4612/2019 (ΦΕΚ 77 Α’), δικαιούμενα πρόσωπα για την ταξινόμηση και θέση σε κυκλοφορία Λεωφορείου Ιδιωτικής Χρήσης, είναι οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες που συμμετέχουν:

* Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1)

* Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2)

* Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Football League).

Συνολικά, όπως σημειώνεται στην τροποποίηση που φέρνει ο ν. 4612/2019, σε αντικατάσταση του άρθρου 5 ν.2725/1999 (Α’ 121), το δικαίωμα ταξινόμησης Λεωφορείου Ι.Χ. αφορά επίσης Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας – Basket League και Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών και Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες ή Τμήματα Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης A2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ελέγξτε επίσης

IRIZAR I2E

Ο όμιλος Irizar, μια παγκόσμια μπράντα στον τομέα των τουριστικών και υπεραστικών λεωφορείων, ο οποίος παρεμπιπτόντως γιορτάζει τα 125 χρόνια από