Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

NISSAN NV350

Μια εντελώς νέα γκάμα επαγγελματικών οχημάτων πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια η Nissan. Ήδη τα πρώτα βήματα έγιναν με τα νέα NV200 και NV400, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Ιαπωνίας ένα νέο μοντέλο, ονόματι NV350. Αν το θυμάστε, είχε παρουσιαστεί και ως πρωτότυπο στο περσινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν εντυπωσιαστεί από τη φουτουριστική του σχεδίαση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, το NV350 θα διατίθεται σε εκδόσεις επιβατικού και van, ενώ στο χώρο φόρτωσης που διαθέτει θα μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα με μήκος έως και 3,0m. Ήδη γίνεται ντόρος για τις ειδικές υποδοχές στα πλευρικά τοιχώματα του χώρου φόρτωσης και στο δάπεδό του, οι οποίες θα κάνουν «παιχνιδάκι» τη διαδικασία στερέωσης των φορτίων, ακόμα και αυτών με ακανόνιστο σχήμα. Επίσης, οι Ιάπωνες έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στους επαγγελματίες, καθώς το μοντέλο πρόκειται να υποστηρίξει πολλούς τύπους υπερκατασκευών, όπως είναι εργαλειοθήκες, ψυκτικοί θάλαμοι κ.ά.

Τώρα, τα μηχανικά σύνολα θα είναι και βενζίνης και πετρελαίου, καλύπτοντας φυσικά τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στην ιαπωνική νομοθεσία, ενώ θα συνεργάζονται τόσο με αυτόματα όσο και με μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων.

Τέλος, το NV350 πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα αρχικά στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2012, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε και σε ποιες χώρες της Ευρώπης πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ