Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςNISSAN: Σχέδιο δράσης για αύξηση της δυναμικής της τεχνολογίας των μπαταριών

NISSAN: Σχέδιο δράσης για αύξηση της δυναμικής της τεχνολογίας των μπαταριών

Σχέδιο δράσης για αύξηση της δυναμικής της τεχνολογίας των μπαταριών προωθεί η Nissan, θέλοντας να επιτύχει τον στόχο της για μεγάλη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, της ιδιοκτησίας ηλεκτρικών οχημάτων και της ενσωμάτωσης των οχημάτων στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Το όλο εγχείρημα έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς σε μια νέα «λευκή βίβλο», υπό την ηγεσία της Nissan. Αυτή προτείνει -μάλιστα- να γίνουν και μια σειρά από πρακτικές συστάσεις όπως να υπάρξει εισαγωγή κινήτρων για οχήματα EV μεσαίας κατηγορίας, να υπάρξει προώθηση της ηλεκτροκίνησης, να υιοθετηθούν ζώνες κυκλοφορίας με χαμηλές εκπομπές ρύπων, να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, να υπάρξει δέσμευση για υποχρεωτική εγκατάσταση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης, καθώς και έξυπνων σημείων φόρτισης, σε νέα εμπορικά κτίρια, καθώς επίσης να δοθούν οικονομικά οφέλη όλων όσων έχουν ηλεκτρικά οχήματα σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες και συναφή συστήματα αποθήκευσης ενέργειας στο σπίτι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ