Σε όλα τα φορτηγά το MAN «RIO»

Από τις αρχές του 2018 όλα τα φορτηγά ΜΑΝ παραδίδονται περιλαμβάνοντας στο βασικό τους εξοπλισμό μια ειδική μονάδα hardware, το RIO Box. Η μονάδα αυτή που ενσωματώνει λειτουργίες της ανοιχτής πλατφόρμας logistics «RIO» πλέον διατίθεται και στην Ελλάδα για όλα τα φορτηγά, ανεξαρτήτως χρονολογίας και κατασκευαστή.

H πλατφόρμα RIO είναι βασισμένη σε cloud υποδομές και μέσω αυτής οι μεταφορικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν κεντρική πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα του στόλου τους και να χρησιμοποιούν ένα σύστημα υπηρεσιών στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σχεδιασμένο ειδικά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικτούς στόλους, το RIO Box είναι συμβατό με όλα τα συστήματα και τους κατασκευαστές φορτηγών, αρκεί να είναι διαθέσιμη μια διεπαφή FMS, μέσω της οποίας δέχεται και μελλοντικές αναβαθμίσεις. Κατά την ανάπτυξη του RIO, εφαρμόστηκαν οι υψηλότερες προδιαγραφές για την διασφάλιση της ιδιωτικότητας και της προστασίας δεδομένων.

Ο διαχειριστής έχει πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν την ανάλυση των δεδομένων του οχήματος, π.χ. τις στροφές του κινητήρα, την ταχύτητα, την κατανάλωση καυσίμου ή τη χρήση της πέδησης από τον οδηγό.

Στο παρελθόν, η διαφανής χρήση δεδομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν ήταν πάντα δυνατή, καθώς οι διάφοροι μετέχοντες χρησιμοποιούσαν διαφορετικά συστήματα και λογισμικό. Το RIO λύνει αυτό το πρόβλημα και προσφέρει για πρώτη φορά, μια κοινή λύση για όλους, ανεξαρτήτως μάρκας οχήματος ή συστήματος τηλεματικής. Όλα τα υπάρχοντα μεμονωμένα συστήματα μπορούν πλέον να ενσωματωθούν στο RIO.

Όλοι οι πελάτες που εγγράφονται στο RIO μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν το πρώτο πακέτο υπηρεσιών με την ονομασία RIO Essentials, που όχι μόνο εμφανίζει τις θέσεις κάθε μεμονωμένου οχήματος στη λειτουργία παρακολούθησης στόλου, αλλά ανανεώνει την πληροφορία κάθε 15 λεπτά. Επίσης, επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες, όπως την ταυτότητα του οδηγού, τον αριθμό των διανυθέντων χιλιομέτρων ή τη διαθέσιμη ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ κάθε οχήματος που είναι συνδεδεμένο στο σύστημα. Το RIO Essentials διαθέτει ένα εργαλείο εκτεταμένης ανάλυσης απόδοσης που αξιολογεί μεγάλο όγκο δεδομένων σε επίπεδο οχήματος και κατόπιν τον καθιστά διαθέσιμο στον χειριστή του στόλου προτείνοντας και συγκεκριμένες ενέργειες προς βελτίωση.

Με την πρόσβαση στο RIO Essentials δίνεται πρόσβαση και στο online κατάστημα εφαρμογών με την ονομασία RIO Marketplace. Από εκεί οι χρήστες του RIO μπορούν να κατεβάσουν επιπλέον εφαρμογές: το RIO Maintenance, που επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο της κατάστασης συντήρησης του οχήματος με δυνατότητα online προγραμματισμού επισκέψεων στο συνεργείο και το RIO Compliant, που επιτρέπει στους πελάτες να κατεβάζουν, αρχειοθετούν και να επεξεργάζονται δεδομένα ταχογράφων και καρτών οδηγού.

Η πλατφόρμα του RIO υποστηρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Δανέζικα και Ρουμανικά, ενώ σταδιακά αυξάνεται η υποστήριξη και σε άλλες γλώσσες.

 

Ελέγξτε επίσης

Ευρωπαϊκό βραβείο στη Michelin

Η Michelin απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018 για τα νέα ελαστικά φορτηγών MICHELIN …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *