Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΣτην «Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» τα ηλεκτρικά φορτηγά BYD

Στην «Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» τα ηλεκτρικά φορτηγά BYD

Συμφωνία διανομής με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τις πωλήσεις και την Παροχή Υπηρεσιών Συντήρησης των Ηλεκτρικών Φορτηγών της (eTrucks) στην Ελλάδα υπέγραψε η BYD στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η BYD πρωτοπορεί στη χρήση τεχνολογίας μπαταριών για τη γραμμή κίνησης, χωρίς εκπομπές ρύπων και ιδιαίτερα μειωμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO). Τα ηλεκτρικά φορτηγά της BYD έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις ανάγκες των χειριστών σε βασικές κατηγορίες βάρους που καλύπτουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος, με έδρα την Αθήνα, είναι γνωστή για την εκπροσώπηση εμπορικών σημάτων παγκόσμιας κλάσης -η εταιρεία θα παρέχει την πλήρη γκάμα των ηλεκτρικών φορτηγών (eTrucks) της BYD σε πελάτες στην Ελλάδα, μαζί με υπηρεσίες μετά την πώληση, αλλά και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Στην Ελλάδα θα εισαχθούν άμεσα το Van ETP3 που έχει σχεδιαστεί για αστικές δραστηριότητες διανομών, το φορτηγό ETM6 (7,5 τόνων) για αστικές διανομές, το μεγάλο φορτηγό διανομών ETH8, και τέλος ο τράκτορας EYT για τερματικούς σταθμούς λιμανιών και επιτόπιες εργασίες (Yard Tractor).

Όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της BYD παρέχουν δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας οδήγησης, χαμηλή ηχορύπανση για αστική και νυχτερινή λειτουργία, και με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αποτελούν ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για την παροχή ενός καθαρότερου, πιο υγιούς περιβάλλοντος. Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δέχεται ήδη παραγγελίες για ηλεκτρικά φορτηγά (eTrucks) και βαν (eVans) της BYD, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2022.

«Επιλέξαμε την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ως εταίρο αντιπροσώπευσης για τα ηλεκτρικά φορτηγά μας στην Ελλάδα λόγω της εμπειρίας της στη διανομή και κατασκευή που σχετίζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία εκτείνεται σε 99 αξιόλογα χρόνια παρουσίας» σχολίασε ο Isbrand Ho, Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Ευρώπης.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία ο Πέτρος Πλακάκης, Διευθυντής Μονάδας Φορτηγών & Λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε ο εταίρος της BYD στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά φορτηγά (eTrucks) και ηλεκτρικά βαν (eVans), που σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να προσφέρουμε μια σειρά από πλήρως ηλεκτρικές λύσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων στους εμπορικούς μας πελάτες. Μέσω του δικτύου μας σε όλη την Ελλάδα, θα παρέχουμε υποστήριξη πρώτης κατηγορίας στο σύνολο του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων και επιχειρήσεων που επιθυμούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους μεγιστοποιώντας τη χρήση των οχημάτων τους.»

Με περισσότερα από 26 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών, η BYD είναι η πρώτη και μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει τα δικά της συστήματα μετάδοσης κίνησης, μπαταρίες και κινητήρες. Η επιχείρηση έχει αναπτύξει πάνω από ένα εκατομμύριο νέα ενεργειακά οχήματα σε όλη την υφήλιο και εκπροσωπείται σε περισσότερες από 300 πόλεις, σε 50 χώρες.

Η συμφωνία αντιπροσωπείας που υπογράφηκε με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος καταδεικνύει μια κοινή φιλοδοξία για την παροχή αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών μηδενικών ρύπων σε πελάτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς εμπορικών οχημάτων και δημόσιων μεταφορών στην Ελλάδα. Αυτή η συμφωνία υποστηρίζει περιβαλλοντικούς στόχους μέσω ήσυχων, καθαρών και ασφαλών λύσεων, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το κόστος λειτουργίας.

Η «BYD Company Ltd.» είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Κίνας. Από την ίδρυσή της το 1995, η εταιρεία ανέπτυξε γρήγορα εξαιρετική τεχνογνωσία στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και έγινε υπέρμαχος της βιώσιμης ανάπτυξης, επεκτείνοντας με επιτυχία τις λύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 50 χώρες και περιφέρειες. Η δημιουργία από την εταιρεία, ενός Ενεργειακού Οικοσυστήματος Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων –που περιλαμβάνει προσιτή παραγωγή ηλιακής ενέργειας, αξιόπιστη αποθήκευση ενέργειας, και ηλεκτροκίνητες μεταφορές αιχμής, την έχουν καταστήσει ηγέτη της βιομηχανίας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Η BYD είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σετζέν (Shenzhen).

Υπενθυμίζουμε ότι η «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά. Η Εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ