Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΣύστημα πολυμέσων που χωράει… στην τσέπη σας

Σύστημα πολυμέσων που χωράει… στην τσέπη σας

Ξεκινώντας από τα νέα Sandero και Streetway, η Dacia υιοθετεί μια έξυπνη και οικονομική λύση για το σύστημα Media Control, που τοποθετεί το smartphone στο επίκεντρο του συστήματος πολυμέσων του αυτοκινήτου, με ένα δωρεάν και εύχρηστο app (εφαρμογή).

Το Media Control, με το οποίο είναι εξοπλισμένες ορισμένες εκδόσεις των νέων Dacia SANDERO STREETWAY & STEPWAY είναι ένα σύστημα το οποίο, εκτός από το ηχοσύστημα, περιλαμβάνει μία ειδική θέση για το smartphone, αλλά και ένα δωρεάν και εύχρηστο application. Είναι ένα πλήρες σύστημα πολυμέσων, περιλαμβάνει το ραδιόφωνο, δύο ηχεία, θύρα USB, συνδεσιμότητα Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και, πάνω απ’ όλα, μία βάση σύνδεσης του smartphone ενσωματωμένη στο ταμπλό, ενσωματώνοντας το smartphone απόλυτα στην οδηγική εμπειρία.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή του Dacia Media Control στο smartphone, μέσω Bluetooth, το τηλέφωνο μετατρέπεται σε προέκταση του ταμπλό, αντικαθιστώντας το ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων. Πλοήγηση, ηχοσύστημα, μουσική, τηλέφωνο, ακόμα και η πρόσβαση στις πληροφορίες του αυτοκινήτου, στον υπολογιστή ταξιδιού, είναι στο χέρι του χρήστη και μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμα και με φωνητικές εντολές. Και όταν το τηλέφωνο δεν βρίσκεται στη θέση του, η συγκεκριμένη υποδοχή «κλείνει» στο ταμπλό.

Το σύστημα, που είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS, έχει λειτουργία αποστολής και λήψης SMS, ακόμα και εκφώνησης γραπτών μηνυμάτων. Παράλληλα, η λειτουργία Driving ECO, εξασφαλίζει πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, στα δεδομένα κατανάλωσης καθώς και σε εξατομικευμένες συμβουλές οικολογικής οδήγησης στο τέλος κάθε διαδρομής.

Με την άφιξη στον προορισμό, το σύστημα ειδοποιεί αν το κινητό έχει ξεχαστεί στη βάση του, ενώ η λειτουργία «Go To My Car» διευκολύνει να βρεθεί η θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου.

Σύντομα, το περιμένουμε και στα επαγγελματικά Dacia.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ