Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΤο μέλλον της οδικής μεταφοράς

Το μέλλον της οδικής μεταφοράς

«Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ» ΕΛΕΓΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ Η DAIMLER ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε στον αυτοκινητόδρομο A14, κοντά στο Μαγδεμβούργο (Γερμανία), σε παγκόσμια πρεμιέρα, το μέλλον της οδικής μεταφοράς, όπως αυτό θα διαμορφωθεί, κατά τα λεγόμενα των Γερμανών, τα επόμενα χρόνια. Εκεί, εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της Πολιτικής Ηγεσίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωβουλής, του επιχειρηματικού κλάδου, αναλυτών της κεφαλαιαγοράς καθώς και από το Ινστιτούτο Fraunhofer, έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν ένα καμουφλαρισμένο Actros (1845) με ένα αεροδυναμικό τρέιλερ να ολοκληρώνει με επιτυχία το πρώτο αυτόνομο ταξίδι του.
Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στο εξαιρετικά έξυπνο σύστημα υποβοήθησης «Highway Pilot» με το οποίο εξοπλιζόταν το φορτηγό, που του επιτρέπει να οδηγείται εντελώς αυτόνομα σε ταχύτητες μέχρι 80km/h. Η ρεαλιστική αναπαράσταση του ταξιδιού περιλάμβανε μια απόσταση 30km σε ανοιχτό αυτοκινητόδρομο με πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.
Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιούλιος – Αύγουστος 2014 που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες…

Θαυμάστε το «Φορτηγό του μέλλοντος», σήμερα…

Χάρη στο «Highway Pilot», ο οδηγός κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο επιθυμεί εκτός απ’ την οδήγηση.

Τα νέα στοιχεία που έφερε το καμουφλαρισμένο Actros δεν είναι άλλα από δύο ραντάρ και μια κάμερα, τοποθετημένα στο μπροστινό τμήμα, καθώς και ειδικά ραντάρ στα πλαϊνά του φορτηγού που και αυτά «διαβάζουν» το δρόμο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ