Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέα μοντέλαVOLVO: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ XC40 RECHARGE

VOLVO: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ XC40 RECHARGE

Η Volvo, αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Volvo XC40 Recharge, το οποίο βασίζεται στο SUV XC40 και είναι το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων που θα φέρουν τα σήματα της πολυτελούς σουηδικής μάρκας.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες καθώς και με το καινούριο σύστημα ψυχαγωγίας που υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Στη θέση του κινητήρα εσωτερικής καύσης τοποθετήθηκε ένας ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας. Η απόδοσή του είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η ισχύς φθάνει τους 408 ίππους και η ροπή τα 66,8 χλγμ. Η επιτάχυνση είναι από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα (4,9''), ενώ η αυτονομία φτάνσει στα 400 χλμ. (WLTP).

Η μπαταρία 75 KWh, φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά με το σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο και επιδιώκει μέχρι το 2025, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της να αποτελούν το 50% των συνολικών πωλήσεών της.

Από τις αρχές του 2020, οι πελάτες που εισέρχονται στον ιστότοπο της Volvo Cars θα ερωτηθούν πρώτα αν θέλουν ένα αυτοκίνητο Volvo Recharge ή όχι. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί περαιτέρω η ηλεκτρική οδήγηση, κάθε μοντέλο επαναφόρτισης Volvo Recharge θα διατίθεται με δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για ένα έτος.

Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Android είναι πλήρως ενσωματωμένο στην Volvo On Call, την ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών της εταιρείας. Μέσω της Volvo On Call, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις λειτουργίες και την κατάσταση της μπαταρίας.

Για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για τα αυτοκίνητα επαναφόρτισης, η Volvo θα τριπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η σειρά αυτοκινήτων Volvo XC40 Recharge εντάσσεται στο πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο έχει στόχο η σουηδική φίρμα να γίνει ουδέτερη για το κλίμα μέχρι το 2040.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ