Βραβεία για την πλατφόρμα ”Irizar ie”

Διπλό βραβείο της χρονιάς για την πλατφόρμα Irizar ie στην Ισπανία, με την έκδοση αστικού φορτηγού να βραβεύεται ως «Οικολογικό βιομηχανικό όχημα της χρονιάς 2021» και τη νέα γενιά του 12μετρου λεωφορείου Irizar ie να κερδίζει το βραβείο «Bus of the Year 2021» στην Ισπανία.

Είναι η τρίτη φορά που η Grupo Editec (ο εκδότης των περιοδικών Viajeros και Transporte 3) και η κριτική επιτροπή, που εκπροσωπούν τους φορείς αστικών μεταφορών, απονέμουν αυτό το βραβείο στα οχήματα e-mobility της Irizar. Το 2015, το i2e (όπως ήταν γνωστό εκείνη την εποχή) κέρδισε αυτή την αναγνώριση. και τρία χρόνια αργότερα, το 2018, το Irizar ie τραμ κέρδισε πάλι το βραβείο.

Η πρώτη γενιά Irizar ie κυκλοφορεί από το 2014 σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως είναι η Μαδρίτη, το Λονδίνο, η Μασσαλία, η Γένοβα και το Λουξεμβούργο, συλλέγοντας εμπειρίες και δεδομένα χρήσης στην πράξη.

Η νέα γενιά του λεωφορείου Irizar ie 12 μέτρων (μπορεί να πιστοποιηθεί στην κατηγορία 2) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Busworld 2019. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο μηδενικών εκπομπών, που προσφέρει μια βιώσιμη και οικολογικά αποδοτική λύση αστικής κινητικότητας, για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των αστικών μεταφορών.

Εκτός από τον ελκυστικό αισθητικό σχεδιασμό του, αυτή η νέα γενιά, διαθέσιμη σε εκδόσεις 10, 12, 15 και 18 μέτρων, ενσωματώνει καινοτομίες και νέες μπαταρίες. Ο χώρος έχει βελτιστοποιηθεί, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών και περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης του εσωτερικού.

Μια νέα γενιά πιο αποδοτικών μπαταριών συνδυάζεται με ένα αναγεννητικό σύστημα πέδησης, το οποίο μειώνει την κατανάλωση και προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία οχήματος.

Το νέο λεωφορείο Irizar ie μπορεί να έχει έως και πέντε διαλειτουργικές θέσεις αργού σημείου φόρτισης, χρησιμοποιώντας ένα σύνδεσμο combo 2. Η αργή φόρτιση του οχήματος διαρκεί 3 ώρες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω παντογράφου, με ισχύ από 50 kW έως 600 kW.

Όπως μαθαίνουμε, η Irizar e-mobility θα παραδώσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες συνολικά οκτώ ηλεκτρικά λεωφορεία Irizar ie στο Αμβούργο.

Αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των λεωφορείων Irizar στην ελληνική αγορά είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

 

Ελέγξτε επίσης

To «112» αναβαθμίζεται και για αυτοκινητιστικά ατυχήματα  

Η  Υπηρεσία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης Έκτακτων Αναγκών «112» αναβαθμίζεται  με τη δυνατότητα αποστολής περισσότερων …