Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΞαναφυτεύοντας τους καμένους δελφικούς ελαιώνες

Ξαναφυτεύοντας τους καμένους δελφικούς ελαιώνες

Σε μία κίνηση υψίστης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σημασίας τόσο για το περιβάλλον και την προστασία της φυσικού οικοσυστήματος όσο και για την ενίσχυση της οικονομίας και του αγροτικού κλάδου, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συμμετείχε ως χορηγός στο περιβαλλοντικό έργο «Ξαναφυτεύοντας τους καμένους δελφικούς ελαιώνες», που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου του 2022.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχουν παραδοθεί περίπου 30.000 δενδρύλλια ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης σε 438 πληγέντες ελαιοπαραγωγούς του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας, σε αντικατάσταση των καμένων, ενώ από αυτά, μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί πάνω από 8.500 δενδρύλλια. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή 3 βασικών για την τοπική άρδευση γεωτρήσεων, ενώ ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για 160 αγρότες της περιοχής.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα» και την Τράπεζα Πειραιώς.

Το όνομα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων χορηγών, θα βρίσκεται χαραγμένο στην αναμνηστική μαρμάρινη στήλη στο Πάρκο Ελιάς, στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ