Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσεις4 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ISUZU D-MAX

4 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ISUZU D-MAX

Πριν από τέσσερα χρόνια, το προηγούμενο Isuzu D-Max είχε αποσπάσει 2/5 αστέρια στις δοκιμές ελεγχόμενης πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP. Σήμερα, η τελευταία γενιά του δυναμικού pick-up της Isuzu έδειξε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στα crash tests του EuroNCAP αφού απέσπασε βαθμολογία 4/5 αστεριών με την ασφάλεια των ενήλικων επιβατών να αγγίζει το 83%.

Επίσης, η ασφάλεια των παιδιών στο εσωτερικό του D-Max ανήλθε στο 67% ενώ και η προστασία των πεζών σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ανήλθε στο 51%. Τιμές αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου μοντέλου ενώ για λίγο δεν κατάφερε να αποσπάσει 5/5 αστέρια αφού η τελευταία τιμή δεν ήταν πιο κοντά στο 60%.

Το όχημα της δοκιμής, ήταν ένα D-Max CrewCab με απόβαρο 1.960kg και με βασικό εξοπλισμό ασφαλείας που περιλάμβανε: αερόσακους μετωπικούς-πλευρικούς-οροφής, σύστημα ελέγχου ευστάθειας, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστή φορτίου καθώς και σύστημα υπενθύμισης χρήσης της ζώνης ασφαλείας για τους εμπρός επιβάτες. Αυτό το πακέτο εξοπλισμού, πήρε 71% στον τομέα επιπλέον συστήματα ασφάλειας.

Τέλος, αν και τα ηνία τα έχει το νέο Ford Ranger σε αυτές τις δοκιμές, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής pick-up με βαθμολογία 5/5 αστέρια, πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική πρόοδο που έκαναν οι ιθύνοντες της εταιρείας σε σύγκριση με το προηγούμενο D-Max που είχε αποσπάσει μόλις 2/5 αστέρια.

 

Αστέρια: 4

Ασφάλεια ενηλίκων: 83%

Ασφάλεια παιδιών: 67%

Ασφάλεια πεζών: 51%

Επιπλέον συστήματα ασφάλειας: 71%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ