Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΤΕΛΙΚΟΣ SCANIA YETD 2012

ΤΕΛΙΚΟΣ SCANIA YETD 2012

Σε προηγούμενο τεύχος του Car & Truck διαβάσατε για τον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Scania στη χώρα μας μέσω της εισαγωγικής εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: «Καλύτερος Έλληνας Νέος Οδηγός Φορτηγού» που θα εκπροσωπούσε τα ελληνικά χρώματα στον μεγάλο τελικό της εταιρείας, στη Σουηδία. Αυτή η ώρα έφτασε… Ο κορυφαίος αυτός θεσμός τρέχει από 2003 και  γνωρίζει τεράστια επιτυχία με την ανταπόκριση του κοινού να είναι τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος της είναι να αναδεικνύει τη σημασία του οδηγού ως το κύριο γρανάζι της μεταφορικής αλυσίδας και φυσικά να ψυχαγωγεί με τον καλύτερο τρόπο τους διαγωνιζόμενους συμμετέχοντας παράλληλα σε διάφορες ενημερωτικού επιπέδου εκδηλώσεις. Δηλαδή ένα υπέροχο διάλλειμα από τη δουλειά.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο τελικός διεξήχθη στο σπίτι της Scania, στο Sodertalje της Σουηδίας, τις προηγούμενες ημέρες: 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Εκεί βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 φίλοι του φορτηγού και οπαδοί της μάρκας από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Το σκηνικό θύμιζε πραγματικά ποδοσφαιρικό γεγονός αφού στις κερκίδες σημαίες και φανέλες στα χρώματα των διαγωνιζόμενων έδιναν και έπαιρναν.

Οι δοκιμασίες, περιλάμβαναν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε: τεχνολογικές και μηχανολογικές ερωτήσεις, σε παροχή πρώτων βοηθειών, σε πρόσδεση και ασφάλιση φορτίου, σε μανούβρες με δύσκολα εμπόδια καθώς και ασφαλή οδήγηση.  

Ο Gabriel Warde από την Ιρλανδία κέρδισε το βραβείο του «Καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Οδηγού Φορτηγού» (YETD 2012).

Ύστερα από πολύωρες μάχες μεταξύ των χωρών-κρατών που έλαβαν μέρος, νικητής αναδείχτηκε ο Gabriel Warde από την Ιρλανδία. Ο Gabriel Warde, έπαιρνε μέρος για δεύτερη φορά στη διοργάνωση και αν και ο ίδιος δεν το πίστευε όπως δήλωσε, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 23 φιναλίστ μεταξύ 17.000 διαγωνιζόμενων από όλη την Ευρώπη. Οι σκληροί κόποι του ανταμείφθηκαν και πέρα από το τρόπαιο που σήκωσε που και θα αποτελέσει εξαιρετικό διακοσμητικό και μάλιστα σε περίοπτη θέση στο σαλόνι του σπιτιού του  έφυγε με έναν νέο ελκυστήρα Scania, Σειρά R, αξίας 100.000 ευρώ.

Οι πιστοί, μπορείτε να ανανεώσετε το ραντεβού σας για του χρόνου… έχοντας αρκετό χρόνο μπροστά σας για εκπαίδευση και προετοιμασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ