Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήAfter Market89 ηλεκτρικά μικρολεωφορεία για την Ευρώπη

89 ηλεκτρικά μικρολεωφορεία για την Ευρώπη

Η τουρκική Karsan συνεχίζει με σταθερά βήματα τις προσπάθειές της να γίνει σημαντικός παράγοντας στις μαζικές μεταφορές επιβατών, χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη.

Τους τελευταίους μήνες, μέσω της συνεργαζόμενης HCI (στην οποία η τουρκική εταιρεία κατέχει μερίδιο 50%) η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της μάρκας Karsan σε Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ελβετία, καταγράφει παραδόσεις συνολικά 89 ηλεκτρικών λεωφορείων σε εταιρείες που έχουν την ευθύνη λειτουργίας γραμμών αστικών και υπεραστικών δημόσιων συγκοινωνιών στο Λουξεμβούργο –με την μεγαλύτερη πώληση στους Sales Lentz και Emile Weber που επιχειρούν τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό των αστικών μεταφορών στο Λουξεμβούργο.

Με την πώληση αυτή η Karsan είναι ο προμηθευτής με το μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο μικρών λεωφορείων στην Ευρώπη. Και ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας, συνεχίζει να προσφέρει λύσεις υψηλής τεχνολογίας κινητικότητας και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς (Chatrou, 2021), η Karsan e-Atak έχει μερίδιο 30% στην κατηγορία των ηλεκτρικών midibus μεταξύ 8-15 τόνων το 2021.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Karsan είναι διαθέσιμα σε 19 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, και εξαπλώνονται περαιτέρω σε χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Βουλγαρία.

Το Karsan e-ATAK, που παίρνει την ισχύ του από μπαταρίες BMW χωρητικότητας 220 kWh, έχει αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ