Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2014, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

1. Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και την Πέμπτη 1 Μαΐου 2014 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
? Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
? Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
? Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34οkm.
? Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 15:00 έως 21:00 ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
? Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
? Στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
? Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34οkm μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
? Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
1. Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
2. Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
3. Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
4. Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
5. Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
6. Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ., ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
7. Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
8. Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
9. Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.
10. Τα φορτηγά οχήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από σχετική απόφαση της τοπικής Υπηρεσίας Τροχαίας.
11. Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Λόγω των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Δήμο Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 04:00 ώρα της Τετάρτης 30 Απριλίου 2014 μέχρι τις 06:00 ώρα της Παρασκευής 2 Μαΐου 2014 στις παρακάτω οδούς:
? Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλκίδος και Λαχανά.
? Αγ. Αναργύρων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αχαρνών και Χαλκίδος.
? Χαλκίδος, σε όλο το μήκος της.

2. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 17:00 ώρα της Τρίτης 29 Απριλίου 2014 μέχρι τις 06:00 ώρα της Παρασκευής 2 Μαΐου 2014 στις παρακάτω οδούς:
? Προύσης, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σμύρνης και της Λεωφ. Δεκελείας.
? Αγ. Τριάδος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Χρ. Σμύρνης και της Λεωφ. Δεκελείας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν την κίνησή στις ανωτέρω οδούς και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ
? Να ενημερώνεστε για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
? Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
? Να ακολουθείτε πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
? Να οδηγείτε με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχετε καλύτερα το όχημά σας.
? Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ