Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέα μοντέλαAsterix & Obelix με άρμα... Citroen

Asterix & Obelix με άρμα… Citroen

Στη νέα ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», που θα προβάλλεται από τις 2 Φεβρουαρίου 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα, εμφανίζεται ένα άρμα σχεδιασμένο από τη Citroen, με σαφείς σχεδιαστικές αναφορές στο θρυλικό 2CV.

Είναι ένα πρωτότυπο άρμα με… αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή και προβολείς από γαλατικά κράνη που φωτίζονται από πυγολαμπίδες «ενισχυμένες» με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix.

Το αμάξωμα είναι από μασίφ βελανιδιά, ο καμβάς της οροφής προέρχεται από τη Λουτέτσια (το αρχαίο Παρίσι), το πορτμπαγκάζ είναι κατασκευασμένο από γαλατικό ατσάλι, ενώ οι τροχοί είναι από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το νέο έμβλημα της Citroen στον άξονα αλλά και στο πέλμα.

Η σχεδίαση και υλοποίηση έγινε σε χρόνο μόλις 3 μηνών –ειδικά για τις ανάγκες της παραγωγής της ταινίας– από την ίδια τη Citroen, οι τεχνικοί της οποίας επιχείρησαν να ενσωματώσουν το DNA της γαλλικής μάρκας σε ένα εμβληματικό σχέδιο που πλέον αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ