Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσεις1.700 σημεία φόρτισης φορτηγών από τη Milence

1.700 σημεία φόρτισης φορτηγών από τη Milence

«Milence» ονομάζεται το δίκτυο φόρτισης που δημιουργείται από την κοινοπραξία των κατασκευαστών φορτηγών Volvo, Traton (VW, MAN και Scania) και Daimler (Mercedes-Benz). Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο Anja van Niersen, στόχος της στρατηγικής συμμαχίας είναι η κατασκευή 1.700 σταθμών φόρτισης για βαρέος τύπου ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη μέσα σε μια πενταετία.

Με αρχική επένδυση μισό δισεκατομμύριο ευρώ, η Milence μπορεί να ξεκινήσει μια ταχεία επέκταση για να υποστηρίξει και να επιταχύνει τη μετάβαση σε βαρέα οχήματα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη, προσφέροντας στους οδηγούς ένα πιο άνετο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Το δίκτυο Milence θα επικεντρωθεί αρχικά σε τοποθεσίες στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία και στη Σουηδία.

Η κοινοπραξία υπολογίζει ότι πολύ σύντομα τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία θα έχουν χαμηλότερο συνολικό κόστος απόκτησης και χρήσης (Total Cost οf Ownership [TCO]) από τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά για ένα ευρύ φάσμα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών μεγάλων αποστάσεων.

«Με ευνοϊκούς κανονισμούς της Ε.Ε., χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς φορτηγών και με ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης μεγαβάτ, αναμένουμε ότι τα φορτηγά με ηλεκτρική μπαταρία θα μεταμορφώσουν τον κλάδο των οδικών μεταφορών τα επόμενα χρόνια» σημειώνει η κ. Anja van Niersen.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ