Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΕΛΛΑΔΑ & ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... ΜΜΜ ΣΤΗΝ ΕΕ (;)

ΕΛΛΑΔΑ & ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ… ΜΜΜ ΣΤΗΝ ΕΕ (;)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα έναν πίνακα αποτελεσμάτων για τις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο σχετικό πίνακα συγκρίνονται οι επιδόσεις των κρατών-μελών σε 22 κατηγορίες σχετικές με τις μεταφορές, και στις περισσότερες από τις κατηγορίες αυτές επισημαίνονται τα κράτη-μέλη με τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις. Η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα, ενώ η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Ο σκοπός της κατάρτισης του εν λόγω πίνακα των αποτελεσμάτων για τις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να σχηματισθεί μια εικόνα για τις ποικίλες επιδόσεις των κρατών-μελών σε θέματα μεταφορών ανά την Ευρώπη και να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη στον εντοπισμό ελλείψεων και στον καθορισμό προτεραιοτήτων για επενδύσεις και χάραξη πολιτικής.

Συγκεντρώνονται στοιχεία από διάφορες πηγές (όπως η Eurostat, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ), και πρόθεση της Επιτροπής είναι να καθορισθούν δείκτες για τα προσεχή έτη, σε διάλογο με τα κράτη-μέλη, τον κλάδο και άλλους παράγοντες, και να καταγραφεί η πρόοδος των κρατών-μελών με την πάροδο του χρόνου.

Ο Επίτροπος Siim Kallas, αρμόδιος για την κινητικότητα και τις μεταφορές, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πίνακας αποτελεσμάτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που απεικονίζει πού βρισκόμαστε ως προς την εξέλιξη των συστημάτων μεταφορών σε πιο αποτελεσματικά, πιο φιλικά προς τους πελάτες, πιο ασφαλή και πιο καθαρά. Ο πίνακας μπορεί να δώσει απλώς μια εικόνα, αλλά αποτελεί για εμάς και τα κράτη-μέλη ένα σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τη συνεργασία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ