Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Δυναμική η παρουσία των Επίσημων Δικτύων Ford και Peugeot στον εθνικό μας αγώνα (www.acropolisrally.gr), ο οποίος φέτος ξαναμπαίνει στο ημερολόγιο του WRC, από τις 9 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από 8 χρόνια απουσίας. Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «Cosmote 5G Athens Stage», που θα αποτελέσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παναγιώτης Χατζητσοπάνης

Από το Επίσημο Δίκτυο της Ford δύο οδηγοί-πρωταθλητές, θα διεκδικήσουν το καλύτερο, σε ισάριθμες κατηγορίες. Ο Λαμιώτης Παναγιώτης Χατζητσοπάνης, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξαν τα ελληνικά ράλλυ και τρεις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος (2004, 2005, 2008) με συνοδηγό τον Νίκο Πετρόπουλο, θα τρέξει με ένα Ford Fiesta Rally2 MkII τελευταίας εξέλιξης από την M-Sport, στην κατηγορία WRC2, όπου συμμετέχουν επαγγελματίες οδηγοί με αυτοκίνητα Rally2, βαμμένο στα χρώματα της Ford Ντουλάκης – Επίσημου Εμπόρου Ford στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Νώντας Καρανικόλας

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή είναι των Πρωταθλητές Χώματος F2 (για δικίνητα αυτοκίνητα), Νώντα Καρανικόλα και Γιώργου Βασιλάκη, οι οποίοι θα αγωνιστούν με το νέο Ford Fiesta Rally4, έχοντας την υποστήριξη της Ford Car Center.

Με οδηγό τον Σάββα Λευκαδίτη και συνοδηγό τον Κώστα Κόντο, η ομάδα του Βαγγέλη Γκάλλο θα τρέξει με το δικίνητο Peugeot 208 Rally4, με υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 208 ίππους και μέγιστη ροπή 290 Nm

Αντίστοιχα, η Peugeot ΓΚΑΛΛΟ συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με τους Σάββα Λευκαδίτη και Κώστα Κόντο, με το καινούργιο Peugeot 208 Rally4, με κίνηση στους εμπρός τροχούς, εξελιγμένο από την Peugeot Sport.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ