Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘέματα«Φρένο» στα παλαιά φορτηγά

«Φρένο» στα παλαιά φορτηγά

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων μέγιστου μεικτού βάρους άνω των 2,2 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν το 1997 μέσα στον «Πράσινο» Δακτύλιο της Αθήνας.

Τα όρια του «Πράσινου» Δακτυλίου σχεδόν ταυτίζονται με τα όρια του Μεγάλου Δακτυλίου και καθορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή Λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι, όμως στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών και δυτικότερα, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωση της με τη Λεωφόρο Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο μετά το 2012 απαγορεύεται η κυκλοφορία των αντίστοιχων οχημάτων που έχουν συμπληρώσει 22 χρόνια κυκλοφορίας –φέτος λοιπόν απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων μέσα στο «Πράσινο» Δακτύλιο που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας προ του 1996.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ