Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςINTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2013

INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2013

Το νέο Ford Transit Custom, η τέταρτη γενιά της φαμίλιας Transit -που παρουσιάζουμε αναλυτικά στο τρέχον τεύχος, Σεπτέμβριος 2012- ανακηρύχθηκε «International Van of the Year 2013» στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων (IAA) στο Αννόβερο. Το Transit Custom συγκέντρωσε 117 βαθμούς με άριστα το 133 από 24 καταξιωμένους δημοσιογράφους του κόσμου, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων Transit (2001), Transit Connect (2003) και Transit (2007) στην 22ετή ιστορία του θεσμού. Δεύτερο στην κατάταξη ήρθς Dacia Dokker -το οποίο παρουσιάζουμε στο τρέχον τεύχος- και τρίτο το Mercedes-Benz Citan.

Το Transit Custom είναι ακούραστο στα φορτία και πρακτικό στην πόλη, ελκυστικό στην εμφάνιση και απολαυστικό στην οδήγηση συνδυάζοντας στοιχεία που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μονάχα σε επιβατικά  αυτοκίνητα

Ο κύριος Pieter Wieman, πρόεδρος της επιτροπής International Van of the Year ανέφερε:
«Το νέο Transit θέτει νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά το στιλ, την οδηγική συμπεριφορά και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Η Ford δημιούργησε ένα εντελώς νέο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα βασισμένο στην παγκόσμια CV πλατφόρμα της με τη συμβολή προηγμένων συστημάτων πλαισίου και μετάδοσης κίνησης. Το νέο μοντέλο φέρει εξωτερικά/ εσωτερικά χαρακτηριστικά και οδηγική συμπεριφορά επιβατικού αυτοκινήτου, παραμένοντας όμως ένα άκρως λειτουργικό και πρακτικό van. Η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας καθώς και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου της Ford έχουν ήδη ξεκινήσει στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές αγορές με την Ελλάδα να μπαίνει στο παιχνίδι προς στα τέλη του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ