Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝέα μοντέλαVOLKSWAGEN CROSS CADDY

VOLKSWAGEN CROSS CADDY

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα ανακοίνωσε το Cross Caddy, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά στην Tredline έκδοση, με κοντό μεταξόνιο και με διαμόρφωση 5 ή 7 θέσεων. Την κωδική ονομασία «Cross» τη γνωρίζουμε από τις αντίστοιχες εκδόσεις των επιβατικών μοντέλων του κατασκευαστή: Polo, Golf και Touran που τις χαρακτηρίζει -και όχι αδίκως- ως οχήματα lifestyle ή ελεύθερου χρόνου.

Στιλιστικά, θα βρίσκεται πιο «ψηλά» σε επίπεδο εξοπλισμού ακόμα και από το επετειακό Caddy Edition 30, φέροντας μεταξύ των άλλων και στοιχεία για εκτός δρόμου χρήση, Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του οχήματος, ψηλότερη απόσταση από το έδαφος, ζάντες αλουμίνιου σε σχέδιο Canyon με ελαστικά 205/50R17 και το σημαντικότερο όλων, είναι διαθέσιμο και στο «Viper Green» πράσινο χρώμα, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν μονοπώλιο του Scirocco. Σε αντίστοιχο επίπεδο είναι και το εσωτερικό με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας να περιλαμβάνει -σχεδόν- τα πάντα από τον μακροσκελή κατάλογο της γερμανικής εταιρείας.

Το εσωτερικό είναι υπερπλήρες σε επίπεδο ανέσεων ενώ οι ταπετσαρίες και τα καθίσματα ακολουθούν το εξωτερικό, lifestyle μοτίβο.

Επίσης, η Volkswagen εκτός του πολυδιάστατου χαρακτήρα έδωσε έμφαση και στην πρακτικότητα, διαθέτοντας μια πληθώρα από μηχανικά σύνολα ώστε να υπάρχει ένα για τον καθένα. Κάτω από το καπό θα βρίσκονται οι κινητήρες TSI, TDI καθώς και με εναλλακτικά καύσιμα (φυσικού αερίου), απόδοσης από 86 (1.2 TSI) έως 170Ps (2.0 TDI) και θα συνδυάζονται με 6αρια μηχανικά ή DSG κιβώτια ταχυτήτων. Για τους πιο «αθλητικούς» χαρακρήρες, εκτός δηλαδή της στάνταρ κίνησης στον μπροστινό άξονα, είναι δυνατή η επιλογή του συστήματος τετρακίνησης 4Motion.

Η διάθεση του νέου μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2013.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ