Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινοπραξία Renault, Geely και Aramco

Κοινοπραξία Renault, Geely και Aramco

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας «Aramco» είναι έτοιμος να επενδύσει για σημαντικό μερίδιο (έως και 20%) στη νέα κοινοπραξία έρευνας και παραγωγής συστημάτων κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων της Renault και της Geely.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κρατική Aramco (κάτοχος δικαιωμάτων διύλισης σημαντικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου στον κόσμο και επί του παρόντος η τρίτη πιο εύρωστη εταιρεία στον κόσμο) βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι πρώτες προβλέψεις έδειχναν έναν αρχικό ετήσιο κύκλο εργασιών 15 δισ. δολαρίων και ετήσια παραγωγή πέντε εκατομμυρίων κινητήρων σε οκτώ πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Nissan και Volvo.

Το σχέδιο αφορά παραγωγή για 17 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, όπου θα απασχολούνται 19.000 άτομα προσωπικό και θα κατασκευάζονται συστήματα για 130 χώρες παγκοσμίως. Πρωταρχικός στόχος είναι να καλυφθεί η διαρκής παγκόσμια ζήτηση για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα, καθώς οι ευρύτεροι όμιλοι Renault και Geely εργάζονται για να εξηλεκτρίσουν την γκάμα των μοντέλων τους.

Οι πηγές του Reuters ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη ενός νέου τετρακύλινδρου κινητήρα είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της εταιρείας, για την οποία λέγεται ότι ερευνά τη χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης ως γεννητριών για ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης νέας γενιάς. Στα σχέδια περιλαμβάνεται επίσης η έρευνα συνθετικών καυσίμων και τεχνολογιών υδρογόνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ