Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήAfter MarketΗλεκτρικά Nissan Townstar στο Δήμο Νεμέας

Ηλεκτρικά Nissan Townstar στο Δήμο Νεμέας

Ηλεκτρικά κινητά συνεργεία απέκτησε ο Δήμος Νεμέας, διαμορφώνοντας κατάλληλα με ειδικές συρταριέρες δύο Nissan Townstar EV Van, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Townstar EV διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο με έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την ψύξη της μπαταρίας, ενώ έχει αυτονομία που φτάνει έως τα 300 χλμ., σύμφωνα με την Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (World Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure [WLTP]).

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 122 ίππων και μέγιστη ροπή 245 Nm, ενώ η μπαταρία 45 kWh μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11 kW ή 22 kW) ή ταχεία φόρτιση DC (μορφή CCS) για γρήγορη φόρτιση από το 15% έως το 80% σε 37 λεπτά.

Στο εσωτερικό υπάρχουν περισσότερα από 20 τεχνολογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων της υπηρεσίας συνδεσιμότητας στο όχημα και του διαθέσιμου ψηφιακού πίνακα οργάνων 10 ιντσών, αλλά και το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ProPILOT Assist της Nissan. Επιπλέον, για βελτιωμένη άνεση στην καμπίνα, διατίθεται θερμαινόμενο τιμόνι, παρμπρίζ και μπροστινά καθίσματα.

Ανάλογα με τις προδιαγραφές, το ωφέλιμο φορτίο κυμαίνεται από 600 έως 800 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει έως τα 1.500 κιλά. Διαθέτει χώρο φόρτωσης έως 4,9 τ.μ. και μπορεί να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Nissan Τownstar είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα, με τελική τιμή από 31.990 ευρώ (με υπολογισμό τόσο των κινήτρων του β’ κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» όσο και του οφέλους απόσυρσης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ