Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΜεγαλύτερη καμπίνα και από Scania

Μεγαλύτερη καμπίνα και από Scania

Μόλις λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς DAF και τη μεγάλη καμπίνα των XG και XG+, η SCANIA σήκωσε το γάντι και ανακοίνωσε πρόσθετο χώρο 27 εκατοστών σε μήκος (κατά παραγγελία) στις νέες καμπίνες CR23 και CS23, σε συνδυασμό με αύξηση του πλάτους στο κρεβάτι στο… ένα μέτρο και μάλιστα σε όλο το μήκος του –ή κατ’ επιλογή σε αυξημένους χώρους διαβίωσης –ή συνδυασμό τους.

Οι μεγαλύτερες καμπίνες θα παράγονται κατά παραγγελία, από τη θυγατρική της, «Laxa Special Vehicles», η οποία εκμεταλλεύεται την αρθρωτή σχεδίαση της καμπίνας για να την επεκτείνει εσωτερικά στον χώρο που καταλαμβάνουν τα αεροδυναμικά πτερύγια πίσω –αυτό είναι εμφανές και στη φωτογραφία του εσωτερικού της καμπίνας, με τη μαύρη κάθετη λωρίδα στα πλευρά πίσω, αλλά και στη γυμνή καμπίνα, όπου φαίνεται η μετακίνηση της πλάτης.

Το συνολικό μήκος –από τα πεντάλ μέχρι την πλάτη της καμπίνας πίσω, φθάνει στα 2,27 μέτρα και επιτρέπει τόσο το μεγάλο κρεβάτι, όσο και μερικές από τις αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης ή μεταφοράς επιβατών στο πίσω τμήμα, από την έκδοση Crew Cab. Οι νέες καμπίνες αναμένεται να λάβουν ευρωπαϊκή έγκριση τύπου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στο προσεχές μέλλον αναμένονται και αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα της καμπίνας, για καλύτερη αεροδυναμική και μεγαλύτερη ασφάλεια σε συγκρούσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ