Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΝέα επαγγελματική γκάμα Fiat Professional

Νέα επαγγελματική γκάμα Fiat Professional

Σε τροχιά ανανέωσης η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Fiat Professional, εν αναμονή της διάθεσης στην Ελλάδα από την ερχόμενη άνοιξη των νέων Ducato, Doblo και Scudo, με νέα σχεδίαση, νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού και νέους κινητήρες.

Η νέα γενιά FIAT Ducato έχει μεγάλες αναβαθμίσεις που αφορούν την ασφάλεια, την άνεση και την τεχνολογία, με ηλεκτρικό σύστημα που έχει εξελιχθεί “in-house”, μπαταρία 110 kWh και έως 420 χλμ. αυτονομίας (μέτρηση με βάση την Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων / World Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure [WLTP])). Η μέγιστη ισχύς είναι 200 kW (αντιστοιχεί σε 270 ίππους) και η ροπή 410 Nm. Υποστηρίζει φόρτιση έως 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 150 kW με συνεχές ρεύμα.

Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση (που έχει δυνατότητα ακόμα και για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2), στην γκάμα του νέου Ducato υπάρχουν ανανεωμένοι πετρελαιοκινητήρες Euro 6E με απόδοση 120, 140 ή 160 ίππων (οι δύο πιο ισχυρές επιλογές συνδυάζονται με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων). Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης, το νέο Ducato έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1,5 τόνο και έως 17 κυβικά όγκο φόρτωσης.

Η επανασχεδιασμένη καμπίνα έχει περισσότερες ανέσεις και ψηφιακό πίνακα οργάνων μαζί με οθόνη αφής 10” για το infotainment.

Οι εξωτερικές αισθητικές αλλαγές του νέου Ducato αφορούν κυρίως το εμπρός μέρος του αμαξώματος. Οι προφυλακτήρες και οι ποδιές έχουν νέα σχεδίαση, ενώ η ενεργή γρίλια συνδυάζει τις απαιτήσεις ψύξης με τη αεροδυναμική αποδοτικότητα. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις ξεχωρίζουν για διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός.

Η νέα γενιά Doblo και E-Doblo  έχει φρεσκαρισμένη εμφάνιση. Η ηλεκτρική έκδοση έχει την ίδια μεταφορική ικανότητα με τις συμβατικές εκδόσεις και εξασφαλίζει έως 330 χλμ. αυτονομίας στον κύκλο WLTP, ενώ διαθέτει αντλία θερμότητας για υψηλότερη αποδοτικότητα του κλιματισμού. Με την ταχυφόρτιση των 100 kW η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20% στο 80% σε μόλις μισή ώρα. Μάλιστα διατίθεται και σύστημα  “Magic Plug”, μια πρίζα 400V για τη σύνδεση εξωτερικών συστημάτων και εργαλείων υψηλής απόδοσης.

Η σχεδίαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα φώτα και μεγαλύτερη χρωματική παλέτα, ενώ εσωτερικά υπάρχει ψηφιακός καθρέφτης οπισθοπορείας, με εικόνα που καταγράφουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η νέα έγχρωμη οθόνη αφής 10″ του infotainment Uconnect έχει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και Apple CarPlay / Android Auto.

Το νέο Scudo, με εκδόσεις πετρελαίου ή ηλεκτρικές, έχει ανανεωμένη εικόνα, καλύτερη συνδεσιμότητα και ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Η καμπίνα έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και νέα σχεδίαση σε επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 100 kW (αντιστοιχεί σε 136 ίππους), με ροπή 260 Nm, έχει αυτονομία 224 χλμ. (μέτρηση WLTP) με την μπαταρία των 50 kWh, ή 350 χλμ. με την μπαταρία των 75 kWh. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων διαθέτει τρεις επιλογές ισχύος, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Με ύψος 1,9 m, το Scudo μπορεί να μεταφέρει έως 1,4 τόνους ωφέλιμου φορτίου και χωράει αντικείμενα μήκους έως 4,02 μέτρα σε έως 6,6 κυβικά μέτρα όγκου. Με τα Connected Services και την εφαρμογή FIAT app παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στην εργασιακή καθημερινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ