Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςNέα γενιά Navara της Nissan εντός του 2021

Nέα γενιά Navara της Nissan εντός του 2021

 

Τη νέα γενιά του Navara αναμένεται να παρουσιάσει η Nissan στην Ευρώπη μέσα στο 2021, λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του νέου Frontier στην αγορά της Νοτίου Αμερικής, του Μεξικό και της Ταϋλάνδης –όπου παραδοσιακά ξεκινούν όλα τα νέα μοντέλα Pickup.

Περισσότερες γωνίες, τεράστιες μάσκα, ακόμη περισσότερο χρώμιο, φωτιστικά LED σε σχήμα «C» εμπρός (πιο κοντά στην αισθητική των αμερικάνικων Armada SUV και Rogue) και πολλές τροποποιήσεις ακόμη και στα μεγέθη ή στο σχήμα της καμπίνας έχει το νέο Frontier της Nissan για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής (σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική είναι πιο δημοφιλές το όνομα «Navara»).

Το νέο Pickup εστιάζει στον πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας και στην άνεση για εκτός δρόμου διαδρομές, έχοντας πλέον μεταμορφωθεί από ένα απλό μέσο μεταφοράς για υπαίθριες εργασίες, σε ένα εντυπωσιακό όχημα για κάθε είδους δρόμους, από άσφαλτο μέχρι απάτητες διαδρομές, παραμένοντας χρήσιμο σε επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.

Το νέο Navara θα εφοδιάζεται με το πακέτο τεχνολογικού εξοπλισμού «Nissan Intelligent Mobility» το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στοιχεία όπως τα «Intelligent Forward Collision Warning» (ανιχνεύει δεδομένα κίνησης των προπορευόμενων οχημάτων για να μειώσει την πιθανότητα σύγκρουσης εν κινήσει), Intelligent Emergency Braking (ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα), Intelligent Around View Monitor (με κάμερες για περιφερειακή όραση) το οποίο μάλιστα έχει ειδική λειτουργία για εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά και μια ειδική χωμάτινη έκδοση «PRO-4X» με ενισχυμένο σασί και χωμάτινες αναρτήσεις, για extreme εκτός δρόμου διαδρομές.

Στα μηχανικά μέρη αναμένονται ισχυρότεροι κινητήρες και ενισχυμένοι άξονες -ιδιαίτερα πίσω- για υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο. Επεμβάσεις έχουν γίνει στις γωνίες στροφής των εμπρός τροχών (για μεγαλύτερη ευελιξία) και το σύστημα διεύθυνσης θα προσφέρει καλύτερη ανάδραση στον οδηγό. Το νέο Navara θα είναι πιο ήσυχο, με λιγότερους κραδασμούς, καλύτερη ηχομόνωση και συνολικά καλύτερη ποιότητα κύλισης.

Φυσικά, εκτεταμένες βελτιώσεις και αλλαγές έχουν γίνει στο εσωτερικό της καμπίνας, στο ταμπλό, στα υλικά, στις επενδύσεις, στο τιμόνι και στους πίνακες οργάνων, ενώ εξωτερικά υπάρχει εργοστασιακό σκαλοπάτι στο πίσω μέρος για να διευκολύνει τη φόρτωση της καρότσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ