Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ

ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ

Ο πράσινος σίφουνας σημείωσε δύο παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας: 1.000m εν κινήσει με ταχύτητα εξόδου 236,577km/h, και 1.000m μέτρα από στάση με ταχύτητα εξόδου 153,252km/h. Ο πανευτυχής Boije Ovebrink, ιδιοκτήτης και οδηγός του Mean Green, αν και ήταν επιφυλακτικός με το υψόμετρο του Wendover (που ξεπερνά τα 1.280m από το επίπεδο της θάλασσας), δικαιώθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα υποστήριξής του.

Οι προσπάθειες κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας πιστοποιήθηκαν από τη Λέσχη Αυτοκινήτου των ΗΠΑ, από τη FIA και από το κυβερνών σώμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα νέα παγκόσμια ρεκόρ θα εγκριθούν από τη FIA τους προσεχείς μήνες.

Τα νέα αποτελέσματα αφήνουν στο παρελθόν τα αμέσως προηγούμενα ρεκόρ που είχε πετύχει το 2011 στο αεροδρόμιο Hultsfred της Σουηδίας, που ήταν 218,780km/h εν κινήσει και 152,253km/h από στάση.

Αν και οι τροποποιήσεις στην αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος του Mean Grean δεν θυμίζουν τράκτορα έλξης, το φορτηγό βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εξαρτήματα παραγωγής των οχημάτων Volvo, όπως είναι η καμπίνα και πλαίσιο του Volvo VN. Το Mean Green διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα Volvo D16 και μία τροποποιημένη έκδοση του αυτοματοποιημένου κιβωτίου I-Shift της Volvo, που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος κίνησης. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 2.100Ps και σχεδόν 6.780Nm ροπής, από τα οποία τα 200Ps και τα 1.200Nm προέρχονται από τον ηλεκτροκινητήρα!

Τo όλο εγχείρημα του Mean Green μπορείτε να το απολαύσετε στο κανάλι της Volvo Trucks στο YouTube, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ