Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήAfter MarketΝέο ψηφιακό Mercedes-Benz Actros

Νέο ψηφιακό Mercedes-Benz Actros

Εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων (ΙΑΑ) στο Ανόβερο της Γερμανίας, από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Mercedes-Benz αποκάλυψε το νέο Actros.

Το νέο Actros είναι ένα φορτηγό με επαναστατικές καινοτομίες από το εργοστάσιο, οι οποίες αποδίδουν άμεσα. Το όχημα αναβαθμίζει την αποδοτικότητα για τους επιχειρηματίες και την άνεση για τους οδηγούς σε πρωτοφανή επίπεδα. Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα των οχημάτων έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Η αυτόματη οδήγηση ξεκινάει εδώ με το νέο Active Drive Assist

Για την υποστήριξη των οδηγών καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και της άνεσης, η Mercedes-Benz Trucks εισαγάγει την ημι-αυτόματη οδήγηση σε σειρά παραγωγής. Το νέο Active Drive Assist μπορεί να επιβραδύνει, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα. Το σύστημα προσφέρει ημι-αυτόματη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων οδήγησης άνευ εξαιρέσεως.

Έως και πέντε τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου

Η κατανάλωση καυσίμου του νέου Actros μειώθηκε για ακόμη μία φορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα και επιτυγχάνει εξοικονόμηση έως και τρία τοις εκατό σε αυτοκινητόδρομους και πέντε τοις εκατό σε επαρχιακούς δρόμους. Χάρη στο MirrorCam και τους νέους πλευρικούς εκτροπείς αέρα στην καμπίνα, έχουν επιτευχθεί αεροδυναμικές βελτιώσεις. Το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα έξυπνο σύστημα cruise control, λειτουργεί ακόμη αποδοτικότερα από πριν και μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και σε επαρχιακά δρομολόγια, χάρη στα πρόσθετα δεδομένα χαρτών. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί νέες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα για εξοικονόμηση καυσίμου.

Πρώτο φορτηγό με MirrorCam σε σειρά παραγωγής με αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών για αύξηση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας

Οι κύριοι καθρέφτες και οι ευρυγώνιοι καθρέφτες αντικαταστάθηκαν στο νέο Actros με το MirrorCam ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Το MirrorCam αντιπροσωπεύει μια τεράστια βελτίωση στα θέματα αεροδυναμικής, ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Αυτό το σύστημα παρέχει σημαντικά βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα και αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο εξωτερικό του οχήματος και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολώνες A μέσα στην καμπίνα.

Active Brake Assist 5, η επόμενη γενιά του συστήματος υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης

Το Active Brake Assist 5 υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής οπίσθιας σύγκρουσης ή σύγκρουσης με πεζό που διέρχεται μπροστά από το όχημα, πλησιάζει προς το μέρος του ή στέκεται στην ίδια λωρίδα. Εάν χρειαστεί, διενεργεί πλήρη πέδηση μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί αυτόματα. Το Active Brake Assist 5 λειτουργεί πλέον με ένα συνδυασμό ραντάρ και συστήματος καμερών. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ελέγχει ακόμη καλύτερα το χώρο μπροστά από το όχημα και να αντιδρά  στους ανθρώπους ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Όλα τα συστήματα υποβοήθησης σε όλα τα οχήματα Mercedes-Benz παρέχουν πάντα την πλήρη τους απόδοση εντός των ορίων του συστήματος. Ο οδηγός εξακολουθεί να έχει εξολοκλήρου την ευθύνη όσον αφορά στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συνδεσιμότητα και διαισθητική λειτουργία χάρη στο Multimedia Cockpit και άλλες νέες λειτουργίες

Το νέο Actros με το πλήρως βελτιωμένο Multimedia Cockpit προσφέρει στον οδηγό μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων. Δύο διαδραστικές οθόνες στο βασικό εξοπλισμό χρησιμεύουν ως κεντρική πηγή πληροφοριών στο ψηφιακό κόκπιτ οδηγού του μέλλοντος. Σε αυτές προβάλλονται τα συστήματα υποβοήθησης, καθώς και όλες οι βασικές πληροφορίες που αφορούν τον οδηγό. Η συνδεσιμότητα αποτελεί πλέον πραγματικότητα στο Actros, μια που τα smartphone μπορούν να συνδέονται μέσω του Apple CarPlayTM ή του Android Auto. Οι εφαρμογές βοηθούν τον οδηγό να εκπληρώνει τις μεταφορικές εργασίες του. Το Truck Data Centre συνδέει μόνιμα το φορτηγό με το cloud και αποτελεί τη βάση για όλες τις λύσεις συνδεσιμότητας. Η παρακολούθηση του φορτηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω του Fleetboard και του Mercedes-Benz Uptime δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον επιχειρηματία. Ο οδηγός απολαμβάνει, επίσης, μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού χάρη στο νέο κλειδί με τηλεχειριστήριο που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό.

Λειτουργία και αισθητική σε πλήρη αρμονία: η προοδευτική εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση του νέου Actros

Το εσωτερικό του νέου Actros σχεδιάστηκε συστηματικά με έμφαση στον οδηγό και με γνώμονα την αρχή «από μέσα προς τα έξω». Το αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος εσωτερικός χώρος φορτηγού. Η ιδέα της νέας «εμπειρίας χρήστη» για τον οδηγό κυριάρχησε σε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδίασης. Η ισχυρότερη απόδειξη είναι το νέο Multimedia Cockpit, το οποίο εισαγάγει το Actros στην ψηφιακή εποχή. Η λειτουργία αφής, οι ευρείες οθόνες, καθώς και οι λεπτομέρειες των επιφανειών, τα στοιχεία διάκοσμου και οι ελάχιστοι αναλογικοί διακόπτες που απέμειναν, συνιστούν τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, υψηλής ποιότητας εσωτερικού για τη νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz Trucks. Στο εξωτερικό, η κατάργηση των συμβατικών εξωτερικών καθρεφτών προσδίδει ακόμη πιο ομοιόμορφη εμφάνιση και αρμονικές αναλογίες στο Actros. Η δυναμική σχεδίαση του MirrorCam και οι χαρακτηριστικοί μπροστινοί προβολείς με τεχνολογία LED δημιουργούν μια πρωτοποριακή εμφάνιση στο νέο Mercedes-Benz Actros.

Καινοτομία για τα εργοτάξια: το νέο Actros είναι η δύναμη πίσω από το νέο Arocs

Η μείωση του συνολικού κόστους TCO, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και η μέγιστη διαθεσιμότητα των οχημάτων αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τις μεταφορές και στα εργοτάξια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολυάριθμα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Actros διατίθενται και στο νέο Arocs. Για παράδειγμα, κάθε Arocs διαθέτει βελτιωμένο Predictive Powertrain Control στο βασικό εξοπλισμό, το οποίο επιδεικνύει τα δυνατά του σημεία κυρίως στον κλάδο κατασκευών, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλές, συχνά σύντομες, υπεραστικές διαδρομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ