Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ

Ο κ. Μιχάλης Πετρίδης αναλαμβάνει τη θέση του οικονομικού διευθυντή στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη μετά από τέσσερα χρόνια πετυχημένης σταδιοδρομίας στη θέση του διευθυντή Οικονομικής Διαχείρισης (Financial Controller) του Ομίλου. Ο κ. Πετρίδης διαθέτει εικοσαετή εμπειρία σε απαιτητικές θέσεις στον τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών, τόσο σε Ομίλους Εταιρειών Αυτοκινήτου όσο και στη Βιομηχανία (έχει εργαστεί διαδοχικά ως Consolidation Manager στην Intralot, Οικονομικός Διευθυντής στην Toyota Ελλάς, IFRS Implementation Manager στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και Tax Specialist στην Mercedes-Benz Ελλάς).

Ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη κ.Δημήτριος Ι. Σαρακάκης, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Πετρίδη στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή δήλωσε: «Ο κ. Πετρίδης ήδη έχει συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Οικονομικών υπηρεσιών μέσα στα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας του με τον Όμιλό μας. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του θα πρέπει να προχωρήσει στην αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών αλλά και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, ενέργειες που θα προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εταιρείες που εκπροσωπούμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και θα συνεχίσουν το πετυχημένο έργο του απερχόμενου Οικονομικού Διευθυντή Νίκου Περιάλη, ο οποίος στα 5,5 χρόνια παρουσίας του στον Όμιλο συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση όλου του φάσματος των λειτουργιών. Ο κ. Περιάλης, από τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης, πλέον θα εστιάσει απρόσκοπτα στα σχέδια επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου μας».

Αμέσως μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Πετρίδης δήλωσε: «Το πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον, λόγω της κρίσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία και των αλλαγών που συντελούνται στα δημοσιονομικά της Ευρώπης, έχει δημιουργήσει στην οικονομική διαχείριση των εταιρειών νέες καταστάσεις, που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για αποτελεσματικότερη διαχείριση των νέων δεδομένων. Με βάση την πελατοκεντρική δομή του Ομίλου και τη συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση των εργαζομένων, ο Όμιλος έχει τα εχέγγυα να αντεπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις των καιρών μας».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ