Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςOPEL IAA 2012 ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

OPEL IAA 2012 ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Πέρα από την πλούσια γκάμα εκδόσεων και εργοστασιακών μετατροπών των Combo, Vivaro και Movano που θα δει κανείς στο Ανόβερο, η Opel θα παρουσιάσει και εξατομικευμένες λύσεις σε συνεργασία με πιστοποιημένους κατασκευαστές αμαξωμάτων. Κάποια από αυτά τα ειδικά μοντέλα που θα κοσμούν το τεράστιο περίπτερο του γερμανού κατασκευαστή θα είναι: 5 εκδόσεις Combo (ανάμεσα στις οποίες ένα ψυγείο και ένα κλειστό van με εξοπλισμό καθαριστηρίου), 3 Vivaro (όπως ένα panel van με σημεία πρόσδεσης φορτίου) και 5 Movano (μεταξύ των οποίων μία κλειστή έκδοση χαμηλού πλαισίου και ένα ανατρεπόμενο AWD για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) τα οποία δίνουν μία εικόνα της μεγάλης γκάμας εφαρμογών που προσφέρουν τα επαγγελματικά οχήματα Opel στην κατηγορία μικτού βάρους έως 4,5t.

 

Από τετρακίνητο μέχρι … ψυγείο

Η ευρεία γκάμα εργοστασιακών εκδόσεων των Opel Combo, Vivaro και Movano ικανοποιεί σχεδόν όλες τις ανάγκες μεταφορών και χρήσεων. Αυτή τη χρονιά, η Opel προχωρά ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας λύσεις για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου. Θέλοντας με αυτές τις κινήσεις να διασφαλίσει τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα Opel με ειδικά προσαρμοσμένο εξοπλισμό, η εταιρεία συνεργάζεται με πιστοποιημένους αμαξοποιούς. Παραδείγματος χάρη, το Movano θα εκτίθεται στο περίπτερο της Opel σαν ανατρεπόμενο με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς (Oberaigner).

Με μία πλούσια προϊοντική γκάμα και άριστη εργονομία, το Movano προσφέρεται επίσης για χρήση από υπηρεσίες διάσωσης και ειδικές ανάγκες μετακίνησης. Ένα πυροσβεστικό όχημα με φορητή αντλία που κατασκευασμένη από την Furtner & Ammer, ενώ η θυγατρική της Opel, OSV (Opel Special Vehicles), θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο αστυνομικό όχημα βασισμένο στο Movano Combi με δύο περιστρεφόμενα καθίσματα.

Οι εκδόσεις Combo (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου) με εξοπλισμό καθαριστηρίου από την Bott και με ψυγείο από την Wukaro θα εκτίθενται επίσης στον ίδιο χώρο. Το τελευταίο, το σύστημα ψύξης, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη διατίθεται ως ενσωματωμένο ή σαν σύστημα οροφής. Προαιρετικά αξεσουάρ περιλαμβάνουν προστατευτικά, ψευδοπατώματα και ράγες ασφάλισης φορτίου.

 

ʼριστη ασφάλιση φορτίου

Η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο μέσα στην εργάσιμη ημέρα. Τα προληπτικά μέτρα ξεκινούν με την κατάλληλη ασφάλιση φορτίων. Σχάρες για σκάλες, αντιολισθητικά καλύμματα πατώματος και ιμάντες πρόσδεσης είναι στάνταρ στα επαγγελματικά οχήματα της Opel και μπορούν να παραγγελθούν σαν ειδικός εξοπλισμός. Βέβαια, κατόπιν παραγγελίας και σε συνεννόηση με τους ειδικούς μετατροπών, η Opel μπορεί να δημιουργήσει την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, η Bott εφοδιάζει το νέο Combo Cargo με εξοπλισμό συνεργείου, ενώ η γνωστή σε όλους μας Wurth για τα χημικά και τα ειδικά εργαλεία, κάνει το ίδιο με το Movano panel van. Όσοι επισκεφθείτε φέτος την ΙΑΑ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα ειδικό σύστημα ασφάλισης φορτίου από την VanyCare στο Vivaro panel van με καμπίνα crew cab. Το van προσφέρεται επίσης με λύσεις εσωτερικού της Sortimo. Τα πολυάριθμα συστήματα οργάνωσης προσαρμόζονται ανάλογα τις ανάγκες σας και διασφαλίζουν τάξη στο χώρο φόρτωσης. Έτσι τα πάντα θα βρίσκονται ασφαλισμένα και στη θέση τους ακόμα και αν υπάρξουν ξαφνικοί ελιγμοί στην πορεία σας που σε διαφορετική περίπτωση τα εργαλεία και υλικά θα εκσφενδονιζόντουσαν μέσα στο όχημα μετατοπίζοντας ακόμα και το κέντρο βάρους του.

Το Opel Movano με διπλή καμπίνα (crew cab) και με ανοιγόμενα πλαϊνα είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας και κάθε δύσκολη ανάγκη

Opel Combo: 108 εκδόσεις για όλες τις ανάγκες

«Η κατάλληλη έκδοση μοντέλου για κάθε προφίλ χρήστη».  Το νέο Opel Combo επιβεβαιώνει το σλόγκαν, προσφέροντας συνολικά 108 εκδόσεις. Πέραν της πλούσιας γκάμας μοντέλων, η τρίτη γενιά Combo διατίθεται με μία σύγχρονη οικογένεια κινητήρων (με 6 εκδόσεις βενζίνης, diesel και CNG) ενώ κατατάσσεται στην κορυφή της κατηγορίας Van-B σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα και χρηστικότητα, θέτοντας έτσι νέα πρότυπα.

Η πλούσια γκάμα του Combo ικανοποιεί ένα μεγάλο φάσμα ατομικών αναγκών. Περιλαμβάνει δύο βασικούς τύπους αμαξώματος με κοντό και μακρύ μεταξόνιο (2.755/ 3.105mm). Και οι δύο τύποι διατίθενται σε μορφή van σαν panel van ή σε επιβατική έκδοση 5θυρη/ 7θυρη. Οι εκδόσεις με κοντό μεταξόνιο παραγγέλνονται επίσης με στάνταρ ή υψηλή οροφή. Έτσι, η πολυδιάστατη και ευέλικτη γκάμα Combo αποτελεί μία ευέλικτη βάση για επαγγελματική χρήση σε διάφορους τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας καθώς και για τις ανάγκες της οικογένειας και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Η έκδοση panel van έχει ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1t συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, χωρητικότητα φορτίου μέχρι 4,6m3, φορτίο πίσω άξονα μέχρι 1,45t, μήκος χώρου φόρτωσης 3.400mm με κάθισμα οδηγού αναδιπλωμένο, ύψος χώρου φόρτωσης 1.550mm, μεγάλο άνοιγμα πίσω πόρτας (ύψος/ πλάτος: 1.455/ 1.231mm) και το χαμηλότερο σκαλοπάτι φόρτωσης 545mm.
Η ευρεία, ανταγωνιστική γκάμα κινητήρων του νέου Opel Combo περιλαμβάνει 4 πετρελαιοκινητήρες, 1 βενζινοκινητήρα και 1 έκδοση CNG που λειτουργεί με βενζίνη ή φυσικό αέριο. Όλοι οι κινητήρες διατίθενται και με την αποδοτική και περιβαλλοντικά συμβατή έκδοση ecoFLEX με τεχνολογία Start/Stop. Πέρα από τη χαμηλή κατανάλωση, τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης και το χαμηλά λειτουργικά κόστη συμβάλλουν στην πολύ οικονομική απόδοση της νέας γενιάς Combo. Για τα μοντέλα βενζίνης και CNG, ένας έλεγχος ρουτίνας συνιστάται κάθε 30.000km και για τις εκδόσεις diesel κάθε 35.000km.

 

Opel Vivaro: 500.000 αξιόπιστοι «συνεργάτες»

Τα προσόντα του Opel Vivaro είναι αδιαμφισβήτητα και έχουν αποδειχτεί αμέτρητες φορές. Με παραγωγή 500.000 και πλέον μονάδων από το 2001 που λανσαρίστηκε, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή van στην κατηγορία του (επιτρεπόμενο συνολικό βάρος μέχρι 2,9t). Όπως το Opel Combo και Movano, το Vivaro προσφέρει επίσης μία πλούσια γκάμα εκδόσεων: van, combi, επιβατικά λεωφορεία και van ελεύθερου χρόνου. Το ευέλικτο όχημα μεταφορών συνδυάζει τη χαρακτηριστική καμπίνα του οδηγού με οροφή Jumbo με πρακτικότητα, λειτουργικότητα και οικονομία καυσίμου. Το Vivaro έχει μέγιστη χωρητικότητα φορτίου μέχρι 8,4m3, ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.207kg και μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι εννέα επιβάτες. Διατίθεται σε δύο μεταξόνια, δύο ύψη οροφής και πέντε βασικές εκδόσεις (Panel van, Combi, Tour, Life και σασί).

Το Opel Vivaro έρχεται μόνο με πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας Euro5 με φίλτρο σωματιδίων. Αυτό σημαίνει ότι το Vivaro μπορεί να εφοδιάζεται με το ειδικό οικολογικό σήμα που του επιτρέπει πρόσβαση σε όλες τις ζώνες χαμηλών ρύπων. Ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 90Ps και 115Ps.

 

Opel Movano: 9% χαμηλότερη κατανάλωση

Το απόλυτο όχημα μεταφοράς φορτίων στην τριμελή οικογένεια Opel πρόκειται να έχει περίοπτη θέση στην έκθεση με την αυτοπεποίθηση μιας πρόσφατης διάκρισης. Τον περασμένο Ιούλιο, το Movano αναδείχτηκε νικητής κερδίζοντας το Γερμανικό Βραβείο Επαγγελματικού Αυτοκινήτου 2012 που απονέμει Γερμανικό Περιοδικό Επαγγελματικού Αυτοκινήτου αφήνοντας πίσω πολλούς αξιόλογους ανταγωνιστές του. Αυτή η εξαιρετική κατάταξη οφείλεται κυρίως στις τελευταίες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις που επεχείρησε η Opel στο πλαίσιο συνεχούς ανανέωσης των μοντέλων της. Χάρη στις πολυάριθμες βελτιώσεις, όπως οι εξελίξεις στους κινητήρες, επιτεύχθηκε και νέα μείωση της κατανάλωσης, βασικός παράγοντας όταν το λειτουργικό κόστος μετράει. Οι πετρελαιοκινητήρες 2.3 CDTI με ισχύ 100Ps και 125Ps εφοδιάζονται στάνταρ με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και φέρουν βελτιώσεις στις αντλίες λαδιού και υποβοήθησης διεύθυνσης, αλλά και στα ηλεκτρονικά τους συστήματα. Συνδυάζονται με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης με αποτέλεσμα οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 να μειώνονται έως και 9% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο: σε 7,8lt/100km και 205g/km CO2 για το μοντέλο με τα 100 και 125Ps, με κίνηση εμπρός και με αμάξωμα panel van.

Το Opel Movano προσφέρει μία εξαιρετικά πλούσια γκάμα εκδόσεων (συνολικά 188) από τις καλύτερες στην αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, διαθέτοντας ένα μοντέλο σχεδόν για κάθε προφίλ χρήστη. Η γκάμα περιλαμβάνει panel van που διατίθενται σε 4 μήκη και 3 ύψη οροφής, εκδόσεις: combi, σασί και διπλοκάμπινα (crew cabs) καθώς και μοντέλα πλατφόρμες (σασί). Επίσης το εργοστάσιο διαθέτει οχήματα σαν βάσεις ειδικών μετατροπών ή βελτιώσεων και κάποιες ειδικές εκδόσεις όπως με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα, ανατρεπόμενα και λεωφορεία.

 

Ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη

Κάτι επίσης σημαντικό είναι να έχετε πάντα στη διάθεσή σας τη σωστή υποστήριξη. Η Opel έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης με άριστη ποιότητα. Σε όλη την Ευρώπη, περίπου 6.200 σταθμοί service –με περισσότερους από 3.400 εξειδικευμένους υπαλλήλους στα επαγγελματικά οχήματα– εγγυώνται ταχεία και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Τα κέντρα επαγγελματικών οχημάτων της Opel διασφαλίζουν τις μετακινήσεις των πελατών με ειδικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε θέματα όπως συντήρηση και επισκευή και δυνατότητες εκ των υστέρων τοποθέτησης. Τέλος, η εταιρεία προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις για εταιρικούς πελάτες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ