Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςO «ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΣ» ΠΑΠΑΣ

O «ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΣ» ΠΑΠΑΣ

Η Renault, πριν από λίγες ημέρες παραχώρησε στο Βατικανό κάτω από σεμνή τελετή, δύο ηλεκτρικά Renault Kangoo Z.E. που κατασκευάστηκαν ειδικά ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μετακινήσεων του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ. Τα οχήματα παραδόθηκαν παρουσία του Πάπα και του Προέδρου και CEO της Renault, κ. Carlos Ghosn, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην θερινή κατοικία του ποντίφικα στο Castel Gandolfo.

Το πρώτο όχημα, θα χρησιμοποιηθεί από τον Πάπα όταν αυτός χρειάζεται να μετακινηθεί στην ευρύτερη περιοχή της εξοχικής του κατοικία, είναι ένα λευκό με το παπικό οικόσημο να απεικονίζεται στις πόρτες. Πρόκειται για μια «πράσινη» έκδοση του Popemobile (παποκίνητο) και βασίζεται στο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, Kangoo Maxi Z.E. Eχει μήκος 4,6m, πλάτος 1.8m και τροφοδοτείται από ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 60Ps που εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης 170km.

Στροφή σε ένα πιο «green» προφίλ κάνει ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις του το ηλεκτρικό Kangoo Maxi Z.E. που εκτός από  οικολογικές μετακινήσεις, θα μπορεί προσεύχεται και πιο ευχάριστα μέσα στο αθόρυβο, ηλεκτρικό του αυτοκίνητο.

Το δεύτερο όχημα, είναι πανομοιότυπο με το πρώτο, παρόλο που είναι σε μπλε απόχρωση με μια λευκή και κίτρινη λωρίδα κατά μήκος των πλαϊνών. Αυτό θα το χρησιμοποιεί το Σώμα της Χωροφυλακής, Σώμα της πόλης του Βατικανού για την ασφάλεια του Πάπα.

Και τα δύο αυτοκίνητα, μετατράπηκαν από τον γάλλο κατασκευαστή αμαξωμάτων, Gruau και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερεις επιβάτες και είναι εξοπλισμένα με δύο ιδιαίτερα άνετα ξεχωριστά καθίσματα στο πίσω μέρος. Εξοπλίζονται επίσης με ανοιγόμενη οροφή, αφαιρούμενα πίσω πλαϊνά παράθυρα, αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες και ηλεκτρικά αναδιπλούμενα σκαλοπάτια για τη διευκόλυνση της από/επιβίβασης του ποντίφικα.

Ο κ. Carlos Ghosn δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η δωρεά στην Αυτού Αγιότητα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, είναι ένα μέσο για τη Renault προκειμένου να επιβεβαιώσει την ισχυρή και διαρκή δέσμευσή της για την αειφόρο ανάπτυξη και το σεβασμό της προς το περιβάλλον».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ