Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΠερισσότερα φωτοβολταϊκά στη «Νικ. Ι. Θεοχαράκης»

Περισσότερα φωτοβολταϊκά στη «Νικ. Ι. Θεοχαράκης»

Η «Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.» συνεχίζει τις επενδύσεις της στην πράσινη ενέργεια, ολοκληρώνοντας μέχρι το τέλος του 2022 την επέκταση των ηλιακών πάνελ στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα. Χάρη σε αυτά, η εταιρεία θα καλύψει το 80% των υφιστάμενων ενεργειακών αναγκών της (από 70% που είναι σήμερα), με απώτερο στόχο την πλήρη ενεργειακή κάλυψη.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει σε συστήματα και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας (όπως είναι φωτισμός LED, αυτοματισμοί, συστήματα κλιματισμού κ.ά.), επενδύσεις που θα μειώσουν κατά 20% τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα υφιστάμενα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, συνολικής ονομαστικής ισχύος 700kW, συνεισφέρουν σε μια ετήσια αποφυγή εκπομπών CO2 (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) που ανέρχεται ήδη αθροιστικά σε 678 τόνους.

Τέλος, στις εγκαταστάσεις της «Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.» στη Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μπορούν να φορτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα τόσο τα πρωτοποριακά ηλεκτρικά οχήματα του ιδιόκτητου στόλου της όσο και αυτά των πελατών και των επισκεπτών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ