Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΝέα γενιά καυσίμων Shell V-Power βενζίνης και diesel

Νέα γενιά καυσίμων Shell V-Power βενζίνης και diesel

Η Coral Α.Ε. (Shell Licensee στην Ελλάδα), μέλος του ομίλου Motor Oil, παρουσίασε τα νέα, βελτιωμένα και πιο αποδοτικά καύσιμα Shell V-Power. Σύμφωνα με στελέχη της Shell, τα νέα καύσιμα της σειράς Shell V-Power, βενζίνη και diesel κίνησης, καθαρίζουν τον κινητήρα και απομακρύνουν αποτελεσματικά τα ιζήματα που μειώνουν την απόδοσή του. Τέτοια ιζήματα παρατηρούνται σε όλες τις τεχνολογίες κινητήρων και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αποδοτικότητα και τις επιδόσεις του οχήματος. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε κινητήρες νέας γενιάς, όπου οι υψηλότερες πιέσεις και θερμοκρασίες λειτουργίας μπορούν να προκαλέσουν επικαθήσεις σε μέρη όπως είναι οι εγχυτήρες καυσίμων.

Σε δηλώσεις του, ο Global Executive Vice President της Shell Mobility κ. Istvan Kapitany σημείωσε τα εξής:

«Τα καύσιμα Shell V-Power παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, και σήμερα είναι από τα κορυφαία σε πωλήσεις performance καύσιμα στην αγορά, με μερίδιο 20% σε παγκόσμιο επίπεδο.

»Μπορεί η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και τα εναλλακτικά καύσιμα να αποτελούν ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, όμως τα οχήματα με κινητήρες βενζίνης και diesel θα συνεχίσουν να οδηγούνται για αρκετά ακόμα χρόνια.

»Εκτενείς δοκιμές έχουν δείξει ότι η συνεπής χρήση των νέων και βελτιωμένων καυσίμων Shell V-Power μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του κινητήρα και την εξοικονόμηση καυσίμου. Η Shell εξασφάλισε επίσης πως όλες οι νέες χημικές ουσίες στα νέα πρόσθετα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αποτελεσματικά σε καύσιμα με υψηλότερα ποσοστά βιοκαυσίμων».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Ελλάδα, η Fuel Scientist της Shell κ. Maria Rodriguez-Moya τόνισε ότι τα νέα και βελτιωμένα καύσιμα Shell V-Power μπορούν να απομακρύνουν έως και 100% των αποθέσεων στα ζωτικά μέρη του κινητήρα και να επαναφέρουν πλήρως την απόδοσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ