Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςSCANIA IAA 2012 ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

SCANIA IAA 2012 ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ο σουηδός κατασκευαστής, πρόκειται να κεντρίσει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς και το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τους νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας κινητήρες, προδιαγραφών Euro6 και με απόδοση από 250 έως 480Ps. Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε τέσσερα μηχανικά σύνολα 9.0lt με τεχνολογία SCR και με ισχύ από 320 έως 360Ps καθώς και συνδυασμό τεχνολογιών (EGR και SCR) απόδοσης 250 έως 280Ps. Ο τελευταίος συνδυασμός, θα εξοπλίζει και τους δύο 13.0lt κινητήρες απόδοσης 440 και 480Ps. Επίσης, η εταιρεία θα αποκαλύψει και δύο νέα μηχανικά σύνολα προδιαγραφών Euro6 που χρησιμοποιούν για καύσιμο το CNG (φυσικό αέριο) που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στις οδικές μεταφορές. Δίπλα από τα ανανεωμένα φορτηγά θα υπάρχει για πρώτη φορά και η Off-Road σειρά που ξεχωρίζει για τις ενισχύσεις, τα επιμέρους προστατευτικά, το νέο και πιο ισχυρό retarder καθώς και τον πρόσθετο εξοπλισμό, κάνοντας ακόμα και τις πιο ακραίες εργασίες να φαντάζουν δυνατές. 

Scania 13.0lt κινητήρας τεχνολογίας Euro6 με EGR και SCR

Οι παραπάνω, νέοι κινητήρες θα εφοδιάζουν και τα αστικά καθώς και τα τουριστικά λεωφορεία της Scania χωρίς να «κάνουν πέρα» τους κινητήρες που λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα όπως είναι η αιθανόλη, το φυσικό αέριο και το βιοαέριο. Την παράσταση θα κλέψουν τα: OmniExpress, Touring,  καθώς και το Citywide με χαμηλό πάτωμα (LF).

Επίσης, θα δούμε και τα πρώτα βήματα της εταιρείας σε εφαρμογές γύρω από tablets και smartphones καθώς και όλες εκείνες τις τεχνολογίας τα οποία θα υποστηρίζουν τον οδηγό και θα κάνουν πιο ασφαλή και πιο άνετη την οδήγησή του. Για το τελευταίο, πρόκειται να παρουσιαστεί και μία νέα πηγή ήχου και εικόνας (2DIN) η οποία θα υποστηρίζει αναπαραγωγή όλων των μουσικών αρχείων, σύνδεση Bluetooth για ευελιξία στην επικοινωνία, έξοδο USB και AUX για σύνδεση με memory stick, iPhone/iPod καθώς και προαιρετικό σύστημα πλοήγησης. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ