Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΣτην ALD Automotive η LeasePlan

Στην ALD Automotive η LeasePlan

Η ALD Automotive ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% της εταιρείας διαχείρισης στόλου και κινητικότητας LeasePlan, μέσω κοινοπραξίας με επικεφαλής την TDR Capital.

Η εξαγορά αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα που καθιστά το νέο όμιλο κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας, με συνολικό στόλο πάνω από 3,3 εκατ. οχήματα παγκοσμίως.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η ALD Automotive και η LeasePlan σχεδιάζουν να ηγηθούν της μετάβασης στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων και να διαμορφώσουν περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιήσει την κλίμακα και τις συμπληρωματικές ικανότητές της, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ALD Automotive και η LeasePlan στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία συνένωσης, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της LeasePlan Ελλάδας κ. Κώστας Πετρούτσος αναλαμβάνει άμεσα διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρικής οντότητας, ως επικεφαλής της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ο κ. Πετρούτσος έχει περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικής πορείας στον κλάδο του αυτοκινήτου. Εντάχθηκε στη LeasePlan Ελλάδας το 2005 ως οικονομικός διευθυντής και έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2018. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση της LeasePlan ως ηγέτη της αγοράς, συνδυάζοντας το ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο με το πάθος του για τα αυτοκίνητα και τη βαθιά γνώση για τον κλάδο του leasing.

Υπήρξε επικεφαλής πολλών παγκόσμιων project που σχετίζονται με analytics, risk management και operational excellence. Είναι υποστηρικτής της βιωσιμότητας και της πράσινης κινητικότητας. Έχει, επίσης, αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στις εταιρείες Toyota, Robert Bosch και Sony Music.

Επίσης, η κ. Gisele Urquia, μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα, ορίστηκε ως μελλοντική διευθύνουσα σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία, θυγατρικών της Societe Generale, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι διοικητικές και τοπικές απαιτήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ