Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήAfter MarketΣτην κοινοπραξία Ford Otosan το εργοστάσιο στην Κραϊόβα

Στην κοινοπραξία Ford Otosan το εργοστάσιο στην Κραϊόβα

Η Ford συνεχίζει τον επιταχυνόμενο ηλεκτρικό μετασχηματισμό της, μεταβιβάζοντας την ιδιοκτησία του εργοστασίου παραγωγής της Κραϊόβα (Ρουμανία) στην Ford Otosan, η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή των ηλεκτρικών van και κάποιων επιβατικών του ομίλου για την Ευρώπη. Τα ηλεκτρικά επιβατικά θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Ford στην Βαλένθια (Ισπανία) και στην Κολωνία (Γερμανία).

Η Ford Otosan σχεδιάζει να επενδύσει 490 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να επεκτείνει την ανάπτυξη της παραγωγής και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταξίδι εξηλεκτρισμού της Ford στην Ευρώπη.

Το Transit Courier επόμενης γενιάς θα κατασκευάζεται στην Κραϊόβα το 2023, με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις να ακολουθούν το 2024. Παράλληλα, η Ford Otosan θα συνεχίζει να παράγει το Ford Puma και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Puma έως το 2024.

Συνδυάζοντας την παραγωγική δύναμη του εργοστασίου της Κραϊόβα με την εκτενή εμπειρία της Ford Otosan στο σχεδιασμό, στη μηχανολογία και στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων, η εγκατάσταση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σχέδια του εξηλεκτρισμού της Ford και της ανάπτυξής της στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη.

Η Ford προχωρά επίσης στη μετατροπή των εγκαταστάσεών της στην Κολωνία της Γερμανίας (με επενδύσεις 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων), προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων από το 2023.

Τέλος, η Ford επιβεβαίωσε την επιλογή του εργοστασίου της στη Βαλένθια της Ισπανίας για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων βασισμένων στην αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ