Συνεργασία BMW και DAIMLER

Η BMW και η Daimler ανακοίνωσαν στα τέλη Μαρτίου μια συμφωνία συνεργασίας για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός της χρήσης αυτοκινήτων (car sharing, μέσω Car2Go και DriveNow), οι πολυτροπικές μεταφορές επιβατών (moovel και ReachNow), η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες διαμοιρασμού αυτοκινήτων Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW θα έχουν ποσοστό 50% η κάθε μια σε μια κοινοπραξία, με στόχο να προσφέρουν ένα σύστημα έξυπνων, συνδεδεμένων υπηρεσιών κινητικότητας.

Η Car2Go της Daimler λανσαρίστηκε το 2008 σε συνεργασία με την Europcar, διαχειρίζεται περίπου 14.000 αυτοκίνητα σε 26 πόλεις της Βόρειας Αμερικής, στη Δυτική Ευρώπη και στην Κίνα. Η DriveNow ξεκίνησε το 2011 ως κοινοπραξία ανάμεσα στην BMW και την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt. Στο δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνονται πάνω από 6.000 οχήματα σε εννιά μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Σήμερα τα μερίδια των μικρότερων εταιρειών ενοικίασης έχουν εξαγοραστεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι δύο μεγάλες γερμανικές εταιρείες εξετάζουν παράλληλα την ανάπτυξη υπηρεσιών κοινόχρηστης μετακίνησης (mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi και Beat), τις υπηρεσίες παρκαρίσματος (ParkNow and Parkmobile Group/Parkmobile LLC) καθώς και τις σχετικές ψηφιακές μικροπληρωμές (ChargeNow και Digital Charging Solutions).

Ελέγξτε επίσης

Ευρωπαϊκό βραβείο στη Michelin

Η Michelin απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018 για τα νέα ελαστικά φορτηγών MICHELIN …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *