Το υπουργείο περιβάλλοντος επιμένει ηλεκτρικά

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση και τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού, Ευθύμιο Μπακογιάννη, παρέλαβαν τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Nissan, VW και BMW) και 14 ηλεκτρικά ποδήλατα μαζί με αντίστοιχα συστήματα φόρτισης, για υπηρεσιακή χρήση των υπαλλήλων του υπουργείου.

Τα ηλεκτρικά υπηρεσιακά ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα στους υπαλλήλους του υπουργείου μέσα από μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για διαμοιρασμένη χρήση.

Μάλιστα ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή (Μεταφορών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος) η οποία μαζί με ειδικούς και τους φορείς της αγοράς μελετάει ένα πλαίσιο συνολικά για τη διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την παροχή οικονομικών κινήτρων.

Ο υπουργός τόνισε ότι ήδη έχει απλοποιηθεί το πλαίσιο για τη λειτουργία των φορτιστών ηλεκτροκίνησης και έχουν υιοθετηθεί κάποια κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών εταιρικών αυτοκινήτων. Δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ότι σε μερικούς μήνες θα είναι σε θέση να παρουσιάσει και σχέδιο νόμου με κίνητρα για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου από ιδιώτες.

Ελέγξτε επίσης

Φορτηγό της χρονιάς 2021 το MAN TGX

Στην MAN απονεμήθηκε φέτος, στα τέλη Νοεμβρίου, το βραβείο “International Truck of the Year 2021” …