Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΤΡΙΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ KIA ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΤΡΙΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ KIA ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η Kia Motors Corp και η θυγατρική της στην Κίνα Dongfeng Yueda Kia Motor Co. Ltd, ξεκίνησαν σήμερα την ανέγερση της τρίτης παραγωγικής μονάδας στην πόλη Yancheng, στην επαρχία Jiangsu.

Το εργοστάσιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως και θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Kia στην Κίνα, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τρέχουσα ετήσια παραγωγική δυνατότητα από τις δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην πόλη Yancheng, 130.000 και 300.000 μονάδες αντίστοιχα, η Kia θα είναι σε θέση να παράγει συνολικά 730.000 οχήματα σε τοπικό επίπεδο στην Κίνα.

Περίπου 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την τελετή, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Hyundai Motor Group κ. Mong Koo Chung, του γραμματέα της επαρχίας Jiangsu κ. Luo Zhijun και του γραμματέα της Yancheng κ. Zhao Peng.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Chung είπε: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Kia, αφού σηματοδοτεί το επόμενο βήμα της στο να γίνει ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Το τρίτο εργοστάσιο στην Κίνα θα είναι μια ευκαιρία για εμάς να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο στην ποιότητα, καθώς και να αυξήσουμε τη συνολική ικανοποίηση του πελάτη. Πιστεύω ότι η Dongfeng Yueda Kia θα γίνει η μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες στην Κίνα».

Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται μόλις 5km από το δεύτερο εργοστάσιο της Kia, επιτρέποντας τη χρησιμοποίηση των διαφόρων υφιστάμενων υποδομών και μεγιστοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ των τριών εργοστασίων. Η νέα εγκατάσταση θα στεγάσει κι ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών, καθώς επίσης και μία πίστα δοκιμών υψηλών ταχυτήτων μήκους 1.960m. Επιπλέον, η ευέλικτη διαμόρφωση του τρίτου εργοστασίου θα δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία την ελευθερία να μπορεί να επεκτείνει την ετήσια παραγωγή της κατά 100.000 μονάδες και να φθάσει τις 400.000 μονάδες. Μετά την ολοκλήρωση της μονάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Kia σκοπεύει να παράγει στην Κίνα ειδικά μοντέλα που αντανακλούν τις τοπικές προτιμήσεις της αγοράς.

Η Dongfeng Yueda Kia έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, με πωλήσεις που ανέρχονται στις 432.518 μονάδες το 2011, σημειώνοντας αύξηση 326% έναντι του 2007 (101.427 μονάδες). Μέχρι στιγμής το 2012 (έως τον Μάιο), χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας των τοπικά παραγόμενων μοντέλων όπως του Κ2 (τοπική έκδοση του Rio), του Forte (Cerato) και του Sportage, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 185.543 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 16,7% από έτος σε έτος, υπερβαίνοντας το μέσο όρο της βιομηχανικής ζήτησης στην Κίνα κατά 6% την ίδια περίοδο.

Εν τω μεταξύ, το μερίδιο αγοράς της Kia Dongfeng Yueda έχει αυξηθεί από 1,9% το 2007 (18η βιομηχανία στην κατάταξη) σε 3,6% το περασμένο έτος (8η). Μέχρι στιγμής το μερίδιο αγοράς της έχει παραμείνει στο 3,6%, ενώ στην κατάταξη βρίσκεται στην 7η θέση.

Η Kia σκοπεύει να υποστηρίξει την επέκταση των δραστηριοτήτων της με την είσοδο των θυγατρικών εταιριών της στην αγορά της Κίνας, ενισχύοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά τους και συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεων.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ