Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΥβριδικό αστικό Volvo 7900 στα Χανιά

Υβριδικό αστικό Volvo 7900 στα Χανιά

Την παράδοση ενός υβριδικού αστικού λεωφορείου Volvo 7900 Hybrid στην «Κοινωνία Αρχοντάκη – Βεργεράκη» από τα Χανιά, ανακοίνωσε ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη, παραδίδοντας τα κλειδιά στους κ. Νίκο Αρχοντάκη και Ηλία Βεργεράκη (φωτογραφία). Το υβριδικό Volvo ξεκινά μέσα στο Νοέμβριο καθημερινά δρομολόγια στην πόλη των Χανίων.

Η σειρά λεωφορείων Volvo 7900 Hybrid με παράλληλο υβριδικό σύστημα αξιοποιεί τα οφέλη της ηλεκτρικής ενέργειας για κίνηση σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές χωρίς ρύπους, διατηρώντας ταυτόχρονα την ευελιξία στη χρήση και τη μεγάλη αυτονομία που προσφέρουν τα συμβατικά πετρελαιοκίνητα λεωφορεία προδιαγραφών Euro 6, με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) να είναι έως και 39% χαμηλότερες σε σχέση με ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αστικό λεωφορείο.

Το συγκεκριμένο υβριδικό λεωφορείο συνδυάζει πετρελαιοκινητήρα ισχύος 240 ίππων στις 2.200 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 918 Nm (μεταξύ 1.200 και 1.600 σ.α.λ.), μαζί με υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα τεχνολογίας I-SAM εναλλασσόμενου ρεύματος, ο οποίος λειτουργεί στα 600 V, με ισχύ 118 kW (αντιστοιχεί σε 160 ίππους) και μέγιστη ροπή 800 Nm. Το σύστημα κίνησης έχει σύστημα αποθήκευσης / ανάκτησης ενέργειας με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα.

Το αμάξωμα έχει χαλύβδινα τμήματα, πάνελ αλουμινίου και ανθεκτικά συνθετικά υλικά.

Στο εσωτερικό τα μεγάλα παράθυρα, τα εργονομικά καθίσματα και ο ελεγχόμενος διζωνικός κλιματισμός (για επιβάτες – οδηγό) εξασφαλίζουν άνεση για τους επιβάτες, και το χαμηλό ύψος του δαπέδου επιτρέπει εύκολη και ασφαλή επιβίβαση ή αποβίβαση.

Ο χώρος οδήγησης έχει μελετημένη εργονομία και άπλετη ορατότητα, με τον πίνακα οργάνων να ρυθμίζεται ενεργά ώστε να εμφανίζει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες, επιτρέποντας στον οδηγό να μείνει συγκεντρωμένος και σε εγρήγορση. Στην ίδια λογική έχει επιλεγεί το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα διεύθυνσης Volvo Dynamic Steering (VDS) για καλύτερη κατευθυντικότητα και ευκολότερο χειρισμό σε κυκλικούς κόμβους και στενές στροφές, αλλά και σταθερότητα στην κίνηση χωρίς να καταπονεί τον οδηγό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ