Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΆνεμος αλλαγής στην Iveco

Άνεμος αλλαγής στην Iveco

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογότυπου της μάρκας, η Iveco παρουσίασε ανανεωμένη όλη την γκάμα των φορτηγών και υπηρεσιών που διαθέτει για το 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, υλοποιώντας μια τεράστια επένδυση ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ σταδιακά μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Η Iveco προσέγγισε τις ανάγκες της αγοράς, επένδυσε σε νέες κινητήριες μονάδες, στο φυσικό αέριο, στο υδρογόνο και στην ηλεκτροκίνηση, ανέπτυξε πολύπλευρες συνεργασίες για την τεχνολογική εξέλιξη των φορτηγών και δημιούργησε ένα νέο εργοστάσιο στο Ulm της Γερμανίας, στο οποίο ήδη κατασκευάζεται το πρώτο βαρύ φορτηγό / τράκτορας της Iveco με ηλεκτροκίνηση.

Η μάρκα έχει δημιουργήσει και το δικό της οικοσύστημα ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών, για να ολοκληρώσει την υποστήριξη των οχημάτων και των πελατών της.

Για την ανανεωμένη γκάμα φορτηγών η Iveco επικεντρώθηκε σε τέσσερις πυλώνες: την παραγωγικότητα, την εμπειρία του οδηγού, τη βιωσιμότητα του φορτηγού και τη συνδεσιμότητα.

Τα νέα χαρακτηριστικά και οι καινοτομίες, καλύπτουν όλα τα υποσυστήματα των φορτηγών Iveco, η οποία βελτίωσε την εργονομία –πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην αίσθηση οδήγησης των επιβατικών αυτοκινήτων– και ανέπτυξε ηλεκτρικές εκδόσεις που τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες ή από κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο.

IVECO SERVICES

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα πλήρες οικοσύστημα λύσεων ψηφιακής διαχείρισης μεμονωμένων οχημάτων ή στόλων, το IVECO Services, με το οποίο οι διαχειριστές μπορούν να υποστηρίζουν άμεσα τους ιδιοκτήτες των φορτηγών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την διαθεσιμότητα του οχήματος στο δρόμο, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν την άνεση και την ασφάλεια των οδηγών, να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και να διασφαλίσουν την κερδοφορία των πελατών.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην υποστήριξη της μετάβασης των επιχειρήσεων σε μεταφορικές λύσεις χωρίς εκπομπές ρύπων τοπικά, με υπηρεσίες αφιερωμένες στο eMobility, διασφαλίζοντας μειωμένα κόστη, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και τη μέγιστη δυνατή αυτονομία, μέσα από την υπηρεσία GATE (Green & Advanced Transport Ecosystem). Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο «pay per use» χωρίς αποκλεισμούς για τη μακροπρόθεσμη ενοικίαση “πράσινων” επαγγελματικών οχημάτων για την εύκολη πρόσβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Παρουσιάστηκαν επίσης λύσεις χρηματοδότησης για ηλεκτρικά οχήματα, μέσω της IVECO Capital, αλλά και λύσεις για την αγορά, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) και υπηρεσίες ασφάλισης για όλη την γκάμα μοντέλων.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Κοινό σημείο όλων των νέων μοντέλων Iveco είναι το νέο λογότυπο που εκφράζει και οπτικά τη μεγάλη αλλαγή στρατηγικής της μάρκας, με γραμματοσειρά σχεδιασμένη και για την προβολή της μάρκας σε ψηφιακά μέσα, με μια φωτεινή λάμψη στο μπλε χρώμα της ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ