Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΔοκιμές ηλεκτρικών λεωφορείων από Δήμους

Δοκιμές ηλεκτρικών λεωφορείων από Δήμους

Αλλαγές στη νομοθεσία για τη δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτρικών λεωφορείων υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΦΕΚ 5168-Β), προκειμένου να διευκολυνθεί η δοκιμή τους από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) και νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου (ΝΠΔΔ), καθώς πλέον αρκετοί δήμοι προχωρούν σε σχετικούς διαγωνισμούς ή αγορές.

Στην απόφαση ορίζεται ότι ειδικά για την περίπτωση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων που διατίθενται προς δοκιμή – επίδειξη σε ΟΤΑ, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, τα πρόσωπα που θα επιβαίνουν στο υπό δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτρικό λεωφορείο θα πρέπει να έχουν σχέση με τους ανωτέρω φορείς, ενώ απαγορεύεται οποιουδήποτε άλλου είδους μεταφορά.

Τα λεωφορεία αυτά μπορούν να οδηγούνται είτε από οδηγούς των εταιρειών εμπορίας αυτών είτε από οδηγούς των ανωτέρω φορέων, εφόσον βέβαια κατέχουν την κατάλληλη άδεια οδήγησης.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, η δημόσια δοκιμαστική κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων μπορεί να πραγματοποιείται σε απόσταση ακτίνας 20 χιλιομέτρων από την έδρα των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ