Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΕξαγορά της FCA Greece

Εξαγορά της FCA Greece

Οι εταιρίες Autohellas και Samelet συμφώνησαν με την πολυεθνική Stellantis την εξαγορά των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της στην Ελλάδα (FCA Greece S.S.A.) για την εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων Fiat Professional, Fiat, Abarth, Alfa Romeo και Jeep.

Η ολοκλήρωση της σχεδιαζόμενης εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και θα ολοκληρωθεί με την ίδρυση μιας νέας εταιρείας, από τους ομίλους Autohellas και Samelet, η οποία θα απορροφήσει τη θυγατρική της FCA Italy S.p.A. στην Ελλάδα για να καταστεί ο συνεργάτης της Stellantis.

Η συναλλαγή έρχεται στον απόηχο της συγχώνευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων PSA και FCA (πέρυσι) η οποία δημιούργησε τη Stellantis, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, με εργοστασιακές δραστηριότητες σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως.

Μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συναλλαγής, η κοινή εταιρεία των ομίλων των Autohellas & Samelet θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή και διανομή για 5 μάρκες της Stellantis. Οι συμβάσεις του προσωπικού της FCA Greece Α.Ε. δεν θα επηρεαστούν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής.

Οι όμιλοι Autohellas και Samelet τονίζουν ότι θα βασιστούν στην εκτεταμένη τεχνογνωσία, στην εμπειρία, στους πόρους και στην παρουσία τους στην αγορά αυτοκινήτου και υπηρεσιών κινητικότητας, για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες και να διανείμουν το σύνολο των ανταλλακτικών που αφορούν τις μάρκες αυτές.

«Κοινός μας στόχος είναι να μεταφράσουμε τη νέα εκτεταμένη προϊοντική στρατηγική της Stellantis για τις μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά, καθώς και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας μέσα στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας». Αυτά δηλώνουν οι Omer Levi και Γιώργος Βασιλάκης των ομίλων Samelet και Autohellas αντίστοιχα, η συνεργασία των οποίων έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία των πατέρων τους, του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη και του Michael Levi. Και συνεχίζουν:

«Η Stellantis είναι μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, με εξαιρετικά προϊόντα και ένα πολύ ισχυρό πλάνο για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι όμιλοι Autohellas και Samelet, με πάνω από 35 χρόνια επιτυχημένης εμπειρίας στην εισαγωγή και διάθεση αυτοκινήτων, δεσμεύονται να προσαρμοστούν με επιτυχία στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μαζί με τη Stellantis, είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε τις λύσεις κινητικότητας του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους πελάτες μας τις εμπειρίες που επιθυμούν και διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τις μάρκες μας και το δίκτυο των διανομέων μας».

Τέλος, από την πλευρά της Stellantis, ο Senior Vice President για 25 αγορές στην Ευρώπη (εκτός G5) κ. Philippe Narbeburu αναφέρει: «Με τη συμφωνία αυτή, οι όμιλοι των Autohellas και Samelet θα καταστούν ισχυρός συνεργάτης της Stellantis. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι μάρκες μας θα έχουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην αγορά με τη νέα αυτή εκπροσώπηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ