Μετά το 2021 αναμένονται τα 800 λεωφορεία

Με διαρροές για νέο διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ που θα ανακοινωθεί «οσονούπω» και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Μεταφορών την μεγάλη έλλειψη αστικών λεωφορείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που αυτή τη φορά ο στόχος για ηλεκτρικά λεωφορεία είναι σημαντικά «προσγειωμένος», τα οποία μάλιστα θα παραληφθούν «αργότερα», ίσως μέσα στο 2022, εάν όλα πάνε καλά στον διαγωνισμό.

Αν και έχουν περάσει 6 μήνες από τις εκλογές, το υπουργείο Μεταφορών έχει ανακοινώσει μόνο ότι ο νέος διαγωνισμός δεν θα γίνει από τους εποπτευόμενους οργανισμούς που διαχειρίζονται τα αστικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά από το ίδιο το υπουργείο. Τα κονδύλια δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό που ακυρώθηκε –θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία χρηματοδοτεί αγορές ηλεκτρικών, υβριδικών και λεωφορείων με φυσικό αέριο σε διάφορα ποσοστά (χωρίς ΦΠΑ), αλλά και από εθνικούς πόρους.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι το μείγμα των λεωφορείων, καθώς το κόστος των ηλεκτρικών έχει περιορίσει τις ορέξεις σε μόνο 200 οχήματα.

Εν αναμονή λοιπόν…

Ελέγξτε επίσης

Αύξηση των πωλήσεων τον Δεκέμβριο για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Με πτώση 2,3% έκλεισαν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο. Ταξινομήθηκαν συνολικά 6.443 οχήματα, έναντι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *