Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΣτην αριστερή λωρίδα προσωρινά και τα φορτηγά

Στην αριστερή λωρίδα προσωρινά και τα φορτηγά

Προσωρινά και για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, τα φορτηγά που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα μπορούν να κινούνται στην αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις, στα σημεία που ο δρόμος δεν έχει αποκατασταθεί σε όλο το πλάτος του μετά τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία, δηλαδή αποκλειστικά στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων (Α/Κ) Συκουρίου και Γυρτώνης.

Η οδική κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μερικώς στα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά θα χρειαστούν πολλοί μήνες για την πλήρη υποχώρηση των υδάτων και τον επανέλεγχο του δρόμου ή για τις απαιτούμενες επισκευές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, συνιστάται στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια όλων των οδηγών, να τηρούν απόσταση 100 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα, ενώ για όλους τους οδηγούς ζητείται να τηρούν το όριο ταχύτητας των 80 χλμ. και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Μεγάλες ζημιές έγιναν και στη σιδηροδρομικό γραμμή. Προς το παρόν έχουν εγκριθεί μόνο δύο εμπορευματικά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και συνολικά η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του… 2025

Ευτυχώς έμεινε ανοιχτό το… λιμάνι της Πάτρας για τις εισαγωγές και εξαγωγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ