Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΣΥΜΦΩΝΙΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΞΥ GM ΚΑΙ PSA PEUGEOT CITROEN.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΞΥ GM ΚΑΙ PSA PEUGEOT CITROEN.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμμαχίας τους, η GM και η PSA Peugeot Citroen κατέληξαν σε μακροπρόθεσμη αποκλειστική συμφωνία για τη μεταφορά των περισσότερων ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων logistics της GM στη Gefco, μία θυγατρική πλήρους κυριότητας της PSA Peugeot Citroen και ηγέτης στο χώρο των βιομηχανικών logistics στην Ευρώπη –και όχι μόνο.

Η συμφωνία θα επηρεάσει την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων logistics των Opel / Vauxhall, Chevrolet και Cadillac στην Ευρώπη (συμπερ. της Ρωσίας) και αφορά, μεταξύ άλλων, παραδόσεις υλικών και εξαρτημάτων σε εργοστάσια παραγωγής, παράδοση ολοκληρωμένων οχημάτων σε καταστήματα διανομέων και μεταφορά ανταλλακτικών aftersales σε κέντρα διανομής.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες logistics στο χώρο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα, που επιτρέπει στη GM να πετύχει μειώσεις κόστους και να επικεντρώσει τους εσωτερικούς πόρους της κυρίως στις βασικές αυτοκινητιστικές δραστηριότητες.


Ο Philippe Varin, πρόεδρος Δ.Σ. της PSA Peugeot Citroen, πρόσθεσε: «Η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική συμμαχία με τη GM. Επιτρέπει στην Gefco να συνεχίσει τη στρατηγική διεύρυνσης της υπάρχουσας βάσης πελατών της και να αυξήσει τις παγκόσμιες επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

 

Η νέα συμφωνία logistics μεταξύ GM και Gefco θα τεθεί σε εφαρμογή το 2013.

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στις 29 Φεβρουαρίου, η GM και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν μία παγκόσμια στρατηγική συμμαχία ευρείας κλίμακας, που θα αξιοποιήσει τα ισχυρά σημεία και τις δυνατότητες των δύο εταιρειών, θα συμβάλει στην κερδοφορία των δύο εταίρων και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά τους στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ