Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα μοντέλα«Truck of the year 2022» το DAF XG+

«Truck of the year 2022» το DAF XG+

Στα νέας γενιάς DAF XF, XG και XG+ απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «International Truck of the Year 2022», από την 24μελή ευρωπαϊκή επιτροπή κρίσης που αποτελείται από δημοσιογράφους οι οποίοι αξιολογούν τομείς όπως οι τεχνολογικές καινοτομίες, η άνεση οδήγησης, η ασφάλεια, η οδηγησιμότητα, η εξοικονόμηση καυσίμου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

Εκμεταλλευόμενη τη νέα νομοθεσία για τις μάζες και διαστάσεις των φορτηγών, της Ε.Ε., η DAF δημιούργησε μία νέα σειρά φορτηγών που βελτιώνουν εντυπωσιακά την αεροδυναμική, την αποδοτικότητα, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια και την άνεση οδήγησης.

Στη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών στην Ισπανία και την κεντρική Ευρώπη, τα μέλη της επιτροπής κρίσης είχαν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν από πρώτο χέρι την άρδην βελτιωμένη ορατότητα των νέων μοντέλων, η οποία οφείλεται στο νέο μεγάλο, κυρτό ανεμοθώρακα που κατεβαίνει χαμηλά στο αμάξωμα, το νέο σύστημα «ψηφιακής όρασης» που αντικαθιστά τους εξωτερικούς καθρέπτες, και τους τεράστιους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, η DAF κέρδισε φέτος και τη διάκριση «Truck Innovation Award 2022», για το XF Hydrogen, ένα πρωτοποριακό φορτηγό που κινείται με υδρογόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ